Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Peugeot bezegelt overname Opel

Gepubliceerd op 6 mrt 2017 om 07:36 | Views: 2.842

Peugeot 17:29

21,83 +0,42 (+1,96%)

PARIJS/RÜSSELSHEIM (AFN/RTR/BLOOMBERG) - PSA Peugeot Citroën neemt Opel over voor 2,2 miljard euro. Het Franse autoconcern heeft daarover een deal bereikt met de huidige eigenaar van het Duitse automerk, het Amerikaanse General Motors (GM).

Vorige maand werd bekend dat Peugeot in gesprek was met GM over een mogelijke verkoop van diens Europese tak en het Britse zustermerk Vauxhall. Door de deal ontstaat de op een na grootste autofabrikant van Europa, na Volkswagen.

Volgens een maandag gepubliceerde verklaring hangt aan Opel en Vauxhall een prijskaartje van 1,3 miljard euro en wordt de Europese financiële tak van GM gewaardeerd op 900 miljoen euro. Peugeot werkt bij de overname van de financiële divisie samen met de Franse bank BNP Paribas. Naar verwachting wordt de transactie voor het einde van dit jaar afgerond.

Peugeot denkt dat de jaarlijkse financiële voordelen door de overname in 2026 zullen uitkomen op 1,7 miljard euro, waarvan een groot deel al in 2020 moet zijn gerealiseerd. De overname leidde eerder tot grote zorgen in Duitsland en Groot-Brittannië over mogelijk banenverlies bij Opel en Vauxhall. Peugeot-topman Carlos Tavares heeft garanties gegeven voor behoud van werkgelegenheid en fabrieken om die zorgen weg te nemen.

GM had Opel bijna negentig jaar in handen. Sinds 2009 schreef het onderdeel omgerekend ruim 8 miljard euro aan verliezen. Ook nu zijn er voor GM stevige kosten aan de deal. Zo neemt het bedrijf een eenmalige miljardenlast vanwege de verkoop en schikt het voor miljarden aan pensioenverplichtingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Peugeot 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Peugeot

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
2hansome
0
Class-act, die Portugees Carlos Tavares. Realiseerde een knappe turn-around bij PSA 3 jaar geleden. Profit >1 bn in 2014, >2 bn in 2015, >3 bn in 2016. Biedt nu de Opel board in Russelheim het PSA template om weer winstgevend te worden, en creert along the way multi mega R&D, platform en shared purchase projecten die de operationele marge van PSA - met 6% hoger dan de Europese concullega's (VW 1,5%!) - en die van Opel omhoog krikken. De GM kennis van Opel komt PSA weer van pas om de USA te verkennen - die plannen zijn er voor DS. DS? Ja, zelfs de otopers mist dit: PSA is Peugeot, Citroen en .... DS (Different Spirit). EV project van Opel past PSA eveneens goed. 4xWin!
2hansome
0
6 Maart 2017, Carlos Tavares voorlopig Finest Hour:
Blijkt de 3008 ook nog eens C o/t Y.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links