Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Wall Street laat Italië links liggen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag halverwege de handelsdag in de plus. Net als in Europa lieten beleggers op Wall Street zich niet van de wijs brengen door de politieke onrust in Italië. Het sentiment kreeg daarbij steun van de oplopende olieprijzen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 19.220 punten. De brede S&P 500 ging 0,6 procent omhoog tot 2205 punten. Schermenbeurs Nasdaq pluste met 0.9 procent op 5305 punten.

Op Wall Street lijken kenners er steeds meer van overtuigd dat de Federal Reserve deze maand met een nieuwe renteverhoging komt. Een toespraak van de president van de Fed van New York William Dudley bracht daar maandag geen verandering in. Er kwam na opening van de beurs ook nog een positief indexcijfer over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector naar buiten.

Nike

Sportmerk Nike, dat 3,4 procent won, ging aan kop in de Dow. Ook de financiële fondsen Goldman Sachs en JPMorgan Chase deden het goed met plussen tot 2,1 procent. Zorgverzekeraar UnitedHealth was anderzijds de grootste verliezer met een min van 2,5 procent.

Olieconcerns Chevron en ExxonMobil kregen er tot 1,2 procent bij. Oliekartel OPEC, dat vorig week een akkoord sloot over een beperking van de olieproductie, heeft veertien andere olielanden uitgenodigd om ook te komen praten op zijn hoofdkwartier in Wenen. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,5 procent hoger op 51,92 dollar. Brent werd 0,9 procent duurder bij 54,97 dollar per vat.

Apple

Apple zag zijn koers met 0,5 procent teruglopen. Het technologieconcern heeft Amerikaanse toezichthouders om meer duidelijkheid gevraagd over richtlijnen voor zelfrijdende auto's. Het gaat volgens kenners om de sterkste aanwijzing tot nu toe dat Apple plannen heeft om dit soort wagens op de markt te brengen.

Ook werd bekend dat kabelbedrijf Consolidated Communications voor 1,5 miljard dollar inclusief schuld branchegenoot FairPoint overneemt. FairPoint kreeg er ruim 12 procent aan beurswaarde bij, terwijl Consolidated Communications juist ruim 4 procent verloor.

De euro werd verhandeld voor 1,0782 dollar, tegen 1,0723 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 5 december 2016 21:27
    Lopen ze bij iex met dikke oogkleppen op???de enige echte reden waarom de beurs uit zijn italiedip direkt opveerde was de prachtige overwinning van de grunen in oostenrijk iedereen was bang voor de overwinning van de extreem rechtsen en daarmee de brexit uit europa,maar nu hebben de oostenrijkers tot ieders verrassing overtuigend voor europa gekozen,dat is de echte reden waarom de beurs zo stevig ging plussen,schijnbaar lezen de redakteuren van iex hun eigen informatie niet eens goed,want in het stukje over de grondstoffen van iex slim belleggen staat deze echte reden,heel duidelijk verwoord.
    Over de grondstoffen gesproken,vrijdag kwam de uitslag van professionele experts,hun analyse bleek veel slechter dan de analyse van amateurs.
    Met name bij arcelor mittal sloegen ze de plank volledig mis,ze maakten er een flop aandeel van met - 10%,de werkelijkheid was dat het aandeel het beste presteerde in het derde kwartaal met een winst van 16%.
    Hun analyse voor het vierde kwartaal lijkt me even onlogisch,weer zetten ze arcelor zwaar op flop,maar ik denk dat de seinen voor arcelor overduidelijk op groen staan,de bouw trekt aan,daar word veel staal gebruikt,door de ekonomische opleving trekt ook de auto industrie aan,daar word ook heel veel staal gebruikt,Trump belooft de aanpak van de gebrekkige infrastruktuur in amerika daar zal gigantisch veel staal voor nodig zijn.
    Voorlopig zaten de heren experts er vandaag weer daverend naast,arcelor presteerde het beste van heel de beurs,Jan de amateur vakman ha een buitengewoon mooi sintereklaas kadootje,waarvan akte,ik hoop dat jullie ook wat te vieren hebben met de goedheiligman,viert ze!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links