Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
'Onderliggende winst ING boven verwachting'

'Onderliggende winst ING boven verwachting'

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het derde kwartaal een hogere onderliggende nettowinst geboekt dan verwacht. Ook de kapitaalpositie overtreft de verwachtingen, stelt analist Cor Kluis van Rabobank woensdag in een commentaar.

De goede resultaten geven volgens Kluis meer vertrouwen dat ING kan beginnen met het betalen van dividend. Als het belang in de Amerikaanse verzekeringsdochter Voya binnenkort wordt verkocht, kan dat mogelijk sneller dan verwacht. Voorlopig gaat Rabobank uit van een eerste winstuitkering van 20 cent per aandeel in augustus 2015.

Kluis noemde het ook goed nieuws dat ING nog deze week het laatste restje staatssteun terugbetaalt. De resterende 1,025 miljard euro wordt betaald vanuit de holding, waarin ook de belangen in Voya en NN zijn opgenomen, zodat de kapitaalpositie van het bankbedrijf er niet onder lijdt.

Favorietenlijstje

Analist Matthias De Wit van KBC sprak eveneens van sterke cijfers. Het renteresultaat was hoger dan verwacht, terwijl ook de voorzieningen voor slechte leningen meevielen. Ook De Wit stelde dat het dividend mogelijk eerder kan worden hervat dan voorzien.

ING behoudt zijn plaats op het favorietenlijstje van Rabobank, met een koersdoel van 13,50 euro. Ook KBC hanteert een koopadvies met een richtprijs van 13 euro. Het aandeel koerste woensdag na een dik uur handel op het Damrak 2,1 procent hoger op 11,45 euro. De AEX stond op dat moment 1,2 procent in de plus.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC
  2. Focus op retail banking pakt goed uit bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.