Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING boekt ruim een derde meer winst

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het derde kwartaal een onderliggende nettowinst geboekt van 1,1 miljard euro, ruim een derde meer dan een jaar eerder. De bank profiteerde van hogere rentebaten en lagere voorzieningen voor slechte leningen. Dat maakte ING woensdag bekend.

Het onderliggende resultaat voor belastingen nam eveneens met meer dan een derde toe tot 1,5 miljard euro. Onder de streep bleef 928 miljoen euro over. Dat is ruim zes keer zo veel als een jaar eerder, toen een fors verlies bij de inmiddels verzelfstandigde verzekeringstak (NN) het resultaat drukte.

Het voorzichtige herstel van de Nederlandse economie vertaalde zich voor ING in een aantrekkende vraag naar krediet, zei topman Ralph Hamers in een toelichting. ING breidde de kredietverlening in het derde kwartaal met 3,3 miljard euro uit. Dat werd mede mogelijk gemaakt door een netto-instroom van toevertrouwde middelen van 4,3 miljard euro.

Stroppen

De bank hoefde ook minder geld opzij te zetten voor eventuele stroppen: 322 miljoen euro tegen 552 miljoen euro een jaar eerder. Over de economische ontwikkelingen elders in Europa is ING evenwel minder positief geworden, zei Hamers. Hij verwacht dat de bank voorlopig nog flinke bedragen in de stroppenpot moet blijven storten.

De Europese Centrale Bank (ECB) biedt sinds de zomer extra financieringsmogelijkheden aan banken om de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf een impuls te geven. Ook ING maakt daar in beperkte mate gebruik van, maar volgens Hamers is de beschikbaarheid van liquiditeit niet het probleem in Nederland. ,,Wij staan open om zaken te doen'', zei de topman. ,,Maar het is eerder een kwestie van vraag dan van aanbod.''

Voya

De verzelfstandigde Amerikaanse verzekeringstak Voya, die nog voor circa 32 procent in handen is van ING, presenteerde woensdag ook de resultaten van het derde kwartaal. Daarin zakte de operationele winst na belastingen met een derde tot 191 miljoen dollar.

De daling kwam onder meer doordat er vorig jaar nog sprake was van een meevaller met betrekking tot de afwikkeling van het faillissement van Lehman Brothers. Verder vielen boekhoudkundige aanpassingen dit jaar negatiever uit dan in het derde kwartaal van 2013. De nettowinst van Voya liep vorig kwartaal met 15,5 procent op, naar 401 miljoen dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 mei Saxo ziet beleggersvertrouwen verder dalen
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

16,062 13:52
+0,020 +0,12%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links