Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vakbonden hameren op belang postfusie

Gepubliceerd op 5 sep 2019 om 11:02 | Views: 2.369

PostNL 16 okt

2,11 +0,05 (+2,23%)

UTRECHT (AFN) - Het kabinet moet de fusie van PostNL en Sandd alsnog mogelijk maken nu de Autoriteit Consument & Markt (ACM) geen toestemming heeft gegeven voor de samensmelting. Dat schrijven drie vakbonden in een gezamenlijke reactie op het besluit van de markttoezichthouder.

"Stop het huidige afbraakbeleid met onhoudbare concurrentie!", aldus de bonden FNV, CNV en BVPP. Eerder riepen PostNL en Sandd het ministerie van Economische Zaken en Klimaat al op het oordeel van de ACM naast zich neer te leggen.

De ACM gaat niet akkoord met de voorgenomen overname van Sandd door PostNL, omdat zo een monopolist op het gebied van postbezorging zou ontstaan. De vakbonden vinden dat de marktwaakhond daarmee geen oog heeft voor de gevolgen voor medewerkers in de postbezorging. De postbedrijven zien hun markt zo snel krimpen dat alleen bezuinigingen niet genoeg zijn om overeind te blijven, aldus de bonden. Valt een van de postbedrijven om, dan gaat dat volgens hen gepaard met "veel en nodeloos banenverlies".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PostNL 100% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mijn Vriend
0
PostNL moet gewoon naar de ACM luisteren.
"Valt een van de postbedrijven om, dan gaat dat volgens hen gepaard met "veel en nodeloos banenverlies".
Anders krijgen ze er dus veel werknemers bij waar geen werk voor is.
MD2018
1
Misschien niet het meest sociale scenario van PostNL, maar Sandd failliet laten gaan en alleen de kersen uit de pap halen is dichterbij en vele malen goedkoper. En dan gelijk de claim bij ACM neerleggen! Als zelfs vakbonden roepen om een fusie dan weet ik echt niet wat een ACM voor een toegevoegde waarde heeft en maanden nodig had om een Nee aan te geven. Met daarin slecht onderbouwde punten...
erjee-ff
0
quote:

Beursspeculant schreef op 5 sep 2019 om 11:10:


Eindelijk eens een verstandig standpunt van de vakbonden

Hoe dan? Zowel PostNL als Sandd hebben een management organisatie. Zowel PostNL als Sandd hebben ondersteunende staf. Ik snap niet hoe de vakbonden verwachten dat een fusie geen banen zal kosten.
objectief
0
Mijn Vriend
0
Bij PostNL zijn ze ook van de zotte, ze willen ook nog voor Sandd een enorm bedrag betalen; een symbolisch bedrag van tussen de 0,1 en 1,0 Euro lijkt mij al gul genoeg.
Gaston Lagaffe
0
Zo blijkt maar weer dat alles, voor iedereen behalve de ACM, al maanden duidelijk was. Zie het niet gebeuren dat de politiek de wens van de vakbonden zal negeren. Die overname komt er, of je er nu blij mee moet zijn mag iedereen zelf bepalen.
Bob777
0
Waarom is dit bedrijf anders dan andere bedrijven? Als moordende concurrentie het criterium wordt voor een goed gekeurde fusie dan kunnen wij als consument onze borst nat maken.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links