Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Dura Vermeer heeft wind mee

Dura Vermeer heeft wind mee

ROTTERDAM (AFN) - Bouwonderneming Dura Vermeer heeft 2016 afgesloten met meer winst bij een hogere omzet. Het bedrijf profiteerde naar eigen zeggen van een aantrekkende markt, maar ook van een betere ,,strategische focus", zo meldde het bedrijf bij de publicaties van de jaarcijfers.

Onder de streep resteerde afgelopen jaar een winst van 9,1 miljoen euro, tegen 3,6 miljoen euro een jaar eerder. De omzet viel 9 procent hoger uit op ruim 1,1 miljard euro. Dura Vermeer wist in 2016 onder meer de marges bij de divisies Infra en Bouw en Vastgoed te verbeteren, geholpen door de aantrekkende markt. Daarnaast lukte het ook om een beter prijsniveau op nieuwe opdrachten en resultaatverbeteringen op bestaande werken te realiseren.

Voor 2017 verwacht Dura Vermeer een verdere verbetering van het resultaat op een omzet die nagenoeg stabiel zal blijven. Het bedrijf blijft naar eigen zeggen selectief bij het aannemen van projecten en vindt resultaatverbeteringen belangrijker dan de groei van de omzet.

Nieuwe projecten

Eind 2016 had Dura Vermeer voor 1,6 miljard euro aan opdrachten in de pijplijn zitten. Dat was een jaar eerder bijna 1,5 miljard euro.

Afgelopen jaar wist het bouwbedrijf een groot aantal nieuwe projecten binnen te slepen, waaronder het woningbouwproject Tudorpark in Haarlem. Ook gaat Dura Vermeer aan de slag met een nieuw kantoor voor Rabobank in Gouda, de herinrichting van het Leidseplein in Amsterdam en de wegverbreding van snelweg A6 nabij Almere.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nieuwe operationeel directeur BAM Nederland
  2. BAM groeit door, maar de FIOD houdt het maar al te graag spannend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.