Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Trump maakt ook geen uitzondering voor buren

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump is niet van plan om lagere invoertarieven te hanteren voor staal en aluminium afkomstig uit buurlanden Canada en Mexico. Alleen als die landen akkoord gaan met een herziening van het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA, waarvan dan vooral de VS beter wordt, overweegt hij tarieven aan te passen.

Volgens Trump is de NAFTA een slechte deal voor de Verenigde Staten. Het verdrag zorgt volgens hem voor een ,,massale verplaatsing van bedrijven en banen". De laatste tijd gaan er steeds meer geruchten dat het land zich uit de afspraken wil terugtrekken. Volgens Trump moet Canada de Amerikaanse boeren beter behandelen. Mexico moet op zijn beurt voorkomen dat drugs de VS binnenstromen.

NAFTA is al sinds 1994 van kracht. Noorderbuur Canada is de grootste leverancier van staal en aluminium aan de VS. Mexico is als staalbron de nummer vier. De landen hebben al door laten schemeren tegenmaatregelen te zullen nemen, als ze geen uitzonderingspositie krijgen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bangizwe 5 maart 2018 18:24
    Dat is logisch, ze hebben het al veel te ver laten komen. Tel daar nog eens 60 000 mensen per jaar bij die sterven aan een overdosis. Miljoenen die in de gevangenis zitten voor bijna niet. Nog eens 300 miljoen legale en illegale wapens. Miljoenen van die illegalen die elk jaar naar binnen lopen .Politiekers en een elite die zo corrupt zijn als de pest, en die zitten binnen de 10 jaar in een burgeroorlog.

    www.armstrongeconomics.com/world-news...
  2. forum rang 7 Kaviaar 5 maart 2018 22:26
    Trump is een rasechte narcist! dat heeft hij tot nu toe overduidelijk bewezen.

    Geen voer geven aan Trump is het beste. Gewoon niet reageren op z'n losse flodders en geen aandacht geven. Dat gaat ie maar halen bij zijn vrouw, welke van de trouwens... ;-)

    Trump kan het niet letterlijk zeggen, maar hij bedoeld, Trump firs i.p.v. America first. Zo zit een narcist letterlijk in elkaar. Ik ik ik.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2018 23:04
    'Republikeinen willen staalheffing blokkeren'
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om heffingen in te voeren op buitenlands staal en aluminium stuiten op steeds meer verzet.

    Onder meer de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Paul Ryan, partijgenoot van Trump, is het niet met de plannen eens. Verschillende Republikeinse Senatoren zouden overwegen tegen de plannen te stemmen.

    De tegenstanders zijn uiterst bezorgd over de gevolgen van een handelsoorlog. Ryan heeft er bij het Witte Huis op aangedrongen om de plannen te schrappen. Het positieve effect van de belastinghervormingen zou volgens hem in één klap teniet gedaan kunnen worden. De kritiek van Ryan is opvallend omdat hij zich tot nu achter de meeste, soms controversiële, plannen van Trump heeft geschaard.

    Volgens bronnen zouden verschillende congresleden acties tegen Trump overwegen als hij zijn plannen doorvoert. Wat die acties behelzen, werd niet duidelijk. Zeker is dat Trump met zijn aankondiging vorige week ook bij een aantal partijgenoten kwaad bloed heeft gezet.

    Leden van Trumps partij zijn ook bang voor politieke gevolgen. In november volgen congresverkiezingen. Een overwinning voor de Democraten betekent dat het voor Trump en de zijnen veel moeilijker wordt om plannen tot uitvoering te brengen.

    De kritiek van Ryan en andere Republikeinen is voor Trump overigens geen reden om zijn plannen bij te schaven. ,,Nee, we doen geen stap terug", zei de president onverschrokken tegen verslaggevers in het Witte Huis. Dat was nog geen uur nadat Ryan publiekelijk vraagtekens zette bij de plannen van Trump.

    Ook de voorzitter van wereldhandelsorganisatie WTO uitte kritiek op de plannen. Roberto Azevêdo sprak van de eerste dominosteen in een handelsoorlog. Een strijd die volgens hem niet moet worden gevoerd omdat een escalatie van de handelsbelemmeringen wereldwijd op de loer ligt. Hij waarschuwde zelfs voor een diepe recessie als afwegingen niet zorgvuldig worden gemaakt.
  4. forum rang 6 gbakl 6 maart 2018 02:31
    zware staalpillen om te slikken voor Trump.

    met een stalen gezicht blijft hij bij zijn plannen en er zijn
    nog geen tekenen van metaalmoeheid bij deze bejaarde.

    wat hij in zijn botte kop heeft, dat zit niet in zijn dikke kont.
    alles en iedereen zal hem ook aan zijn r... roesten, hij weet het toch beter want hij is de gekozen president.

    en...Amerikanen zijn niet kieskeurig meer...iets met schade en schande...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.