Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duitsland blijft pijpleiding Nord Stream 2 'vooralsnog' steunen

Gepubliceerd op 5 februari 2021 18:46 | Views: 3.085 | Onderwerpen: Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitsland blijft "vooralsnog" staan achter de aanleg van pijpleiding Nord Stream 2, die van Rusland naar Duitsland loopt. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die eerder de uitzetting van Zweedse, Duitse en Poolse diplomaten door Rusland veroordeelde.

Rusland beschuldigde de diplomaten ervan deel te nemen aan illegale protesten vorige maand rondom de arrestatie van oppositieleider en Kremlincriticus Aleksej Navalni. Merkel bestempelde de uitzettingen als "ongerechtvaardigd" en noemde de beslissing van Moskou een verdere stap weg van de rechtsstaat.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken zou de Russische ambassadeur hebben ontboden voor spoedoverleg. Daarbij zou het Duitse standpunt nadrukkelijk duidelijk zijn gemaakt aan de Rus. Het Duitse standpunt over Nord Stream 2 wordt door deze rel voorlopig niet beïnvloed. "Dit is een project waarover u het standpunt van de federale regering kent," zei Merkel. De Duitse regering zei eerder dat de gaspijplijn zorgt voor een directe en zekere energietoevoer.

Duitsland had onlangs toestemming gegeven voor de hervatting van het pijpleidingproject, na het aflopen van de vorige vergunning. Met Nord Stream 2 wordt de capaciteit van de bestaande Nord Stream-gaspijplijn onder de Oostzee verdubbeld.

De Verenigde Staten zijn tegen de aanleg. De Amerikaanse overheid wil dat Europa zich losmaakt van de afhankelijkheid van Russisch gas, omdat de Russen daarmee invloed hebben in West-Europa. Washington dreigde al herhaaldelijk met sancties voor bedrijven die bij de aanleg van de pijplijn, die al bijna voltooid is, betrokken zijn. Een daarvan is olie- en gasconcern Shell. Ook Europese landen als Polen en Oekraïne zijn fel tegen het project.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Snurker 6 februari 2021 07:51
    Kan mij het wel voorstellen. Ben zelf een halve Rus. Van huisuit ken ik hun argwaan en ogenschijnlijke oninteresse over jullie. Ze handelen zelf met rugnummers net zoals de Chineze broeders voor de snelle pluim of fluim. Hun macht lijkt ondergeschoven. Tot het moment dat......! Voor mij zijn ze voorspelbaar en weet wat ons straks te wachten staat. Je kunt zeggen van Trump wat je wil. Dit had hij echter al wel voorzien. Zet de Vodka fles alvast maar op tafel
  2. forum rang 7 pietje-2005 6 februari 2021 08:59
    Nog een merk aan te bevelen ? ;-)
    Neem aan dat dat land met een nieuwe oude man, doorgaat met chanteren om hun eigen dure gas te proberen te slijten.
    Gaan we gas de hele wereld rondvaren: hoe gek kun je zijn om een paar mensen aan het werk te houden, daar, en banken een kans te geven hun leningen in die schalie-industrie te laten innen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare