Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britten komen met extra miljarden om coronacrisis te bezweren

Gepubliceerd op 5 januari 2021 10:55 | Views: 2.114 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse regering trekt nog eens 4,6 miljard pond (5,1 miljard euro) uit om bedrijven door de coronacrisis te loodsen. Het Verenigd Koninkrijk kondigde onlangs een strenge lockdown aan om het hard oplopende aantal coronabesmettingen in het land tegen te gaan.

Minister van Financiën Rishi Sunak zei dat bedrijven in onder meer de detailhandel, horeca en de recreatiesector een eenmalige subsidie van maximaal 9000 pond kunnen aanvragen. Dat geld kunnen ze gebruiken om de eerste maanden van dit jaar door te komen.

Premier Boris Johnson kondigde maandag aan het land op slot te gooien om het hoge aantal coronagevallen door een zeer besmettelijke variant van het virus omlaag te krijgen. Het virus verspreidt zich in het Verenigd Koninkrijk dusdanig snel dat het binnen drie weken voor grote problemen kan zorgen in de gezondheidszorg, aldus de Britse National Health Service (NHS).

Behalve de subsidies, ter waarde van ongeveer 4 miljard pond, zal de Britse regering 594 miljoen pond aan financiering verstrekken aan de regeringen van Schotland, Wales en Noord-Ierland. Sunak zei in november dat maatregelen die tot dan toe zijn genomen om de economie door de pandemie heen te helpen dit boekjaar ongeveer 280 miljard pond zouden kosten.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 geobeo 5 januari 2021 11:40
  quote:

  suske wiet schreef op 5 januari 2021 11:07:


  zo snel mogelijk vaccineren en stimuli is de enige redding om verder verval te stabiliseren .
  Fingers crossed


  Hier weer eentje die te veel NOS kijkt.

  Stabiliseren? Waarvan?

  Als we de NOS moeten geloven zijn de poorten van de hel nu geopend en is er vanaf nu niets meer te redden aan het VK. Het wordt een 3e wereld land, alleen maar verliezers, die vuile Britten, referendum (populistisch), etc etc. Hetzelfde eenzijdige verhaal dat we gewend zijn van het eenzijdige staatspropaganda kanaal.

  Kijken we naar de realiteit dan zien we uiteraard een tijdelijke onzekerheid die niet goed is voor bedrijven, maar we zien ook het enige land ter wereld dat nog een referendum heeft (naast Zwitserland) en daadwerkelijk democratie serieus neemt, grotere monetaire onafhankelijkheid van de failliete Europese staten (Italie e.d.) dan de Euro landen, een land dat !ruim 4 weken! eerder is gaan vaccineren dan Nederland, een land waar Unilever heen vertrokken is, een land dat vrij is om handelsverdragen aan te gaan met welk ander land ter wereld het ook wil, enz.

  Een beetje nuance kan geen kwaad. Zeg ik dat Brexit een unaniem succes wordt? Nee. Maar ik zeg wel dat de eenzijdige stellige voorspellingen van doemdenkers pro-EU propaganda onzin zijn die nergens op gebaseerd is. Niemand kan de toekomst voorspellen.

  PS: als de NOS/EU correct de toekomst kon voorspellen waren we hier op IEX allemaal rijk. Maar dat zijn we niet. Als je denkt dat de Brexit een totale ramp voor het VK is: ga dan vol short VK. Kom op. Put your money where your mouth is. Geen gezeik, allemaal rijk?
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare