Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aegon in trek op lager Damrak

Aegon in trek op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de winstbeurt een dag eerder. Ook werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat aan het einde van de week verschijnt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent in de min op 549,33 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 787,29 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,8 procent.

Aegon

Verzekeraar Aegon ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 1,6 procent. Transamerica, een Amerikaanse dochter van Aegon, heeft een geschil over levensverzekeringen in de Verenigde Staten geschikt voor 195 miljoen dollar. Volgens de verzekeraar wordt hiermee zowel voor klanten als voor Transamerica de onzekerheid over lopende rechtszaken weggenomen.

Altice Europe won 0,5 procent. Het kabel- en telecomconcern heeft de verkoop van zijn telecommasten in de Dominicaanse Republiek aan Phoenix Tower International, onderdeel van investeerder Blackstone, afgerond.

ArcelorMittal

ArcelorMittal daalde 0,8 procent. Het staalconcern mag van de hoogste rechter in India een nieuwe poging doen om de Indiase branchegenoot Essar Steel in te lijven. Ook rivaal NuMetal mag nog een bod uitbrengen. Grootste daler bij de hoofdfondsen was levensmiddelenconcern Unilever met een verlies van 1,8 procent.

Laadpalenfabrikant Alfen maakte een koerssprong van 9 procent bij de kleinere bedrijven na een nieuw koopadvies van een analist van Berenberg. Op de lokale markt zakte Esperite 6 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft een streep gezet door de eerdere deal over de verkoop van zijn belang in CryoSave South Africa aan Go Life Healthcare. Volgens het bedrijf is aan bepaalde voorwaarden niet voldaan.

Ted Baker

De Britse kledingverkoper Ted Baker kelderde 12 procent in Londen na publicatie van de halfjaarcijfers. Het bedrijf zag de omzet stijgen in de eerste helft van het jaar, maar de vooruitzichten voor de rest van het jaar vielen tegen. In Kopenhagen zakte Danske Bank 1,8 procent na nieuws over een Amerikaanse justitieel onderzoek naar witwassen.

De euro was 1,1480 dollar waard, tegen 1,1519 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 76,35 dollar. Brentolie steeg een fractie in prijs en werd verhandeld voor 86,32 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon kopen verkopen
AEX kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.