Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'ThyssenKrupp wil liftentak verkopen'

Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 14:10 | Views: 1.460

ArcelorMittal 10:36

13,13 +0,03 (+0,20%)

THYSSENKRUPP AG O.N. 14 okt

12,52 -0,08 (-0,60%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp zou de voorkeur geven aan een verkoop van zijn liften- en roltrappendivisie in plaats van een beursgang van het onderdeel. Dat meldde zakenkrant Handelsblatt.

Volgens de krant heeft topman Guido Kerkhoff de afgelopen dagen brieven geschreven aan potentiële kopers om de interesse in de liften- en roltrappendivisie te peilen. ThyssenKrupp bevestigde dat het bedrijf bezig is met de interesse te bekijken en dat ook wordt gewerkt aan een beursgang. Het bedrijf zal daarbij doen wat het beste is voor belanghebbenden en ThyssenKrupp, aldus een verklaring.

Tot de partijen die interesse in het onderdeel kunnen hebben, behoren bijvoorbeeld de liftenmakers Kone, Otis en Hitachi, terwijl ook verschillende investeringsmaatschappijen zouden lonken naar de divisie. De liftentak zou worden gewaardeerd op circa 15 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 1 stemmen
THYSSENKRUPP AG O.N. 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

THYSSENKRUPP AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links