Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italiaanse bank Intesa Sanpaolo voert winst op

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 17:31 | Views: 1.611 | Onderwerpen: Italië

ING 17:38

6,60 -0,19 (-2,80%)

TURIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft zijn nettoresultaat tegen de verwachtingen in zien stijgen in het tweede kwartaal. Daarbij werd de financieel dienstverlener geholpen door hogere baten dan waarop werd gerekend, mede dankzij de verkoop van een betaaldienst aan Nexi. Dat compenseerde een extra voorziening die de bank moest nemen wegens verwachte verliezen op krediet door de coronapandemie.

De nettowinst steeg tot 1,4 miljard euro in het afgelopen kwartaal, tegen 1,2 miljard euro een jaar eerder. Daarbij daalden de nettorentebaten een fractie en behaalde de bank duidelijk minder inkomsten uit commissies voor bijvoorbeeld advies of effectenhandel. Met de verkoop van een betalingsdienst voor winkeliers aan Nexi haalde de bank evenwel 1,1 miljard euro op.

De opbrengst van die deal werd voor een groot deel gebruikt om de stroppenpot aan te vullen tot 1,4 miljard euro, waarvan 880 miljoen euro verband houdt met de coronacrisis.

Intesa Sanpaolo kreeg onlangs een meerderheid van de aandeelhouders van Unione di Banche Italiane (UBI) achter zich voor de overname van die kleinere branchegenoot. Na de samenvoeging ontstaat de grootste bank van Italië.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare