Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Ups en downs' bij Berkshire Hathaway

Gepubliceerd op 4 augustus 2019 10:38 | Views: 3.745

OMAHA (AFN/DPA) - Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett, heeft zijn winst fors zien dalen, maar ziet de kasreserves tegelijkertijd naar recordhoogten stijgen.

In het tweede kwartaal liep het bedrijfsresultaat met 11 procent terug naar 6,1 miljard dollar (circa 5,5 miljard euro), zo maakte de onderneming in het hoofdkwartier in Omaha (Nebraska) bekend. Dit is een gevolg van de iets zwakkere Amerikaanse economie en tegenvallers vooral bij het verzekeringsconcern Geico, een 'dochter' van Berkshire Hathaway.

Toch steeg de nettowinst met 17 procent van 12 miljard naar ruim 14 miljard dollar. Dit netto-overschot is echter in de mening van de beursgoeroe Buffett zelf een boekhoudkundig getal dat nu betrekkelijk weinig inhoudt en geen goede indicator is.

In de 'kassa' van Berkshire Hathaway is van tegenvallers echter niets te merken. Integendeel, het investeringsvehikel van de 88-jarige Buffet had eind juni ongeveer 122 miljard dollar in kas. Dit is meer dan het record van het bedrijf uit 2017. Wat Buffett met al die liquide middelen wil gaan doen is nog onduidelijk. Hij zou op zoek zijn naar een grote deal, maar die nog niet gevonden hebben.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare