Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe tegenslag voor chemieconcern Bayer bij onkruidverdelgers

Gepubliceerd op 4 juni 2020 13:45 | Views: 4.014 | Onderwerpen: biotechnologie

BAYER AG NA O.N. 03 jul

66,60 -0,40 (-0,60%)

DSM 03 jul

124,90 -0,60 (-0,48%)

LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Chemieconcern Bayer kreeg in de Verenigde Staten te maken met een nieuwe tegenslag bij zijn onkruidverdelgers. De Amerikaanse rechter heeft besloten het bestrijdingsmiddel dicamba van de Amerikaanse markt te verbannen. Dicamba is omstreden omdat het zich makkelijk via de lucht verspreidt en de in de buurt liggende gewassen kan doden. Het pesticide komt net als bestrijdingsmiddel Roundup, dat mogelijk kankerverwekkend is, van het Amerikaanse Monsanto. Dat bedrijf nam Bayer in 2018 nog over.

De Amerikaanse milieutoezichthouder faalde "volledig" in het blootleggen van de risico's van dicamba, concludeerde de Amerikaanse rechter. Daarom wordt de vergunning om het pesticide in de VS te verkopen ingetrokken, luidde het oordeel. De vergunning werd in het najaar van 2018 verlengd met een looptijd van twee jaar. Bayer bereidde zich voor een nieuwe verlenging voor.

Bayer is oneens met het besluit en bekijkt zijn mogelijkheden om het eventueel aan te vechten. Als het verbod blijft staan, zal de chemiereus zo snel mogelijk stappen nemen om de schade voor zijn klanten te beperken. Bayer was verder stil over de impact van het verbod op zijn opbrengsten.

Dicamba vormt onderdeel van het product XtendiMax van Bayer. In de afgelopen jaren zou het bestrijdingsmiddel miljoen acres van sojabonen hebben vernietigd. Ook branchegenoot BASF heeft een product in de VS dat dicamba bevat. Samen zijn tegen de twee chemiereuzen 140 rechtszaken aangespannen vanwege het pesticide, aldus Bloomberg Intelligence.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 62% zegt verkopen 13 stemmen
BAYER AG NA O.N. 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAYER AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 R0ME0 4 juni 2020 14:59
    Dus toen Monsanto nog Amerikaans was en de Amerikanen de grootste eigenaren waren toen mocht alles en nu het in buitenlandse handen is gekomen wordt ineens alles ingetrokken en wordt er van alles geconstateerd en moet de overnemende partij dat allemaal maar betalen.

    Natuurlijk profiteert hier weer een ander middel van wat wel in Amerikaanse handen is, misschien dat Bayer dan dat nu ook wil kopen??

    Super hoor die Amerikanen en nee ik heb geen aandelen Bayer, maar het is toch zo duidelijk wat er gebeurt en hoe die Amerikanen alles en nog wat tot op het bot in hun voordeel lopen te manipuleren en over de hele wereld maar schadeclaims indienen en innen en andersom als er een keer wat belast wordt in het buitenland op een Amerikaans bedrijf dan wordt er meteen met een handelsoorlog gedreigd.

    Het blijft de grootmacht Amerika, nu niet met bommen maar economical warfare dreigen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare