Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Verkoop schalietak BHP duurt langer'

Gepubliceerd op 4 jun 2018 om 09:07 | Views: 1.023

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

Royal Dutch Shell A 18 okt

25,92 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De verkoop van de Amerikaanse schalie-activiteiten van mijnbouwer BHP Billiton gaat langer duren. Dat hebben bronnen rond het bedrijf tegen persbureau Reuters gezegd. Mogelijk wordt pas eind dit jaar of begin 2019 een koper geselecteerd.

BHP liet in augustus vorig jaar weten de schalietak in de verkoop te doen. Dat gebeurde onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Advisors. Die vond dat het onderdeel te weinig rendement opleverde.

BHP heeft bijna 3400 vierkante kilometer land in bezit in Texas en Arkansas. Het bedrijf wil dat land in zeven pakketten verkopen. Grote oliebedrijven en investeerders, waaronder Shell in samenwerking met Blackstone, toonden interesse in het hele gebied. Ook hebben bedrijven zich bij BHP Billiton gemeld om losse pakketten te kopen.

Behalve Shell en Blackstone heeft ook concurrent Chevron zich gemeld samen met investeerder Warburg Pincus. Investeerder Apollo Global Management doet zonder olie- en gasbedrijf een bod. BP heeft al laten weten mogelijk ook een bod te doen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 1 stemmen
BHP Billiton Plc

Gerelateerd

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links