Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hogere prijzen en besparingen helpen Statoil

Gepubliceerd op 4 mei 2017 07:55 | Views: 1.526

Equinor 21 feb

158,50 -1,90 (-1,18%)

Royal Dutch Shell A 14:42

21,83 -0,91 (-4,00%)

STAVANGER (AFN) - Het Noorse olieconcern Statoil heeft de winst in het eerste kwartaal scherp zien groeien. Het stevige herstel van de olieprijzen ten opzichte van een jaar eerder en grotere kostenbesparingen stuwden de prestaties.

Statoil rapporteerde een aangepaste winst na belasting van 1,1 miljard dollar. Dat was een jaar geleden nog 122 miljoen dollar. Met het resultaat doorbreekt Statoil ook een periode van drie kwartalen op rij waarin verliezen werden geboekt.

Het concern sneed de afgelopen jaren flink in de investeringen. Dit jaar wil het bedrijf echter 11 miljard dollar investeren, een miljard meer dan vorig jaar. Wel zoekt het extra besparingen bij projecten.

Het Spaanse Repsol deed eveneens goede zaken in het afgelopen kwartaal. Repsol zag het resultaat uitkomen op 630 miljoen euro, van 572 miljoen euro een jaar eerder. De winst bij de divisie 'upstream', waar onder meer onderzoek en productie onder vallen, verdertienvoudigde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 50% zegt kopen 2 stemmen
Equinor 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Equinor

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord