Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'NN en Aegon in volgende ronde voor Vivat'

Gepubliceerd op 4 apr 2019 om 11:14 | Views: 7.098 | Onderwerpen:

Aegon 24 mei

4,16 +0,06 (+1,34%)

NN Group 24 mei

36,13 +0,52 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - Meerdere partijen zijn naar verluidt door naar de volgende ronde in het verkoopproces van verzekeraar Vivat. Het gaat onder meer om verzekeraars NN Group en Aegon, die op hun beurt weer samenwerken met investeerders. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

Volgens de krant heeft investeerder Athora een partnerschap met NN en Blackstone met Aegon. Ook TPG zou in de volgende ronde zitten. Met wie die investeerder samen optrekt is nog onduidelijk, mogelijk gaat het om de Duitse verzekeraar Allianz. Over de positie van verzekeraar ASR, die ook een niet-bindend bod zou hebben gedaan, is nog niets bekend. Er zouden nog meer mogelijke kopers door kunnen zijn.

De genoemde partijen wilden de voortgang in het proces tegenover het FD niet bevestigen. Zo ging verkoper Anbang niet in op speculaties. Aegon en NN wilden niet reageren op geruchten, terwijl ASR, TPG, Athora en Blackstone voor de krant niet direct bereikbaar waren voor commentaar.

Vivat staat al een tijdje in de etalage, maar een formele beslissing over de mogelijke verkoop van de verzekeraar laat nog altijd op zich wachten. Het moederbedrijf van merken als Zwitserleven, Reaal en Actiam meldde vorige maand bij de presentatie van de jaarcijfers dat de ,,strategische heroverweging" door zijn Chinese eigenaar Anbang nog altijd gaande is. Een verkoop van Vivat moet Anbang volgens kenners rond de 2 miljard euro opleveren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aegon 71% zegt kopen 21 stemmen
NN Group 80% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links