Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nog geen problemen op Schiphol sinds afronding brexit

Gepubliceerd op 4 januari 2021 14:40 | Views: 1.340 | Onderwerpen: Brexit, luchtvaart

AMSTERDAM (ANP) - Op Schiphol verlopen alle vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk vooralsnog soepel nadat de Britten op 1 januari de Europese interne markt hebben verlaten. "De vluchten gaan volgens schema en de ochtend verliep rustig", meldt een woordvoerder van Schiphol. Er waren vluchten naar onder meer Londen, Manchester, Newcastle en Edinburgh.

Nu ook de overgangsperiode sinds de brexit op 31 januari vorig jaar is verlopen, is het per vrijdag niet meer mogelijk om vrij te reizen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Extra douanecontroles hebben volgens Schiphol niet tot vertragingen geleid.

Op 1 en 2 januari weigerde de marechaussee op Schiphol wel rond de tien Britten de toegang tot Nederland. Zij hadden geen goede reden om hun reis als noodzakelijk te bestempelen, wat verplicht is om Nederland binnen te komen. Door de coronacrisis zijn er veel minder reizigers dan normaal.

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. SimpeleZiel 4 januari 2021 18:53
    Verloopt zoals iedereen die niet door het EU-virus bevangen is had voorspeld. Is verdacht rustig rondom de Guy Verhofstadjes en zijn vriendjes.

    We kijken het maar eens een paar jaartjes aan, als het met UK een succes wordt het voor andere netto EU-betalers ook een reele optie om te exiten. Uiteraard niet zolang de EU-handlanger Rutte hier zijn kunstjes blijft vertonen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare