Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Inval bij Duits moederbedrijf van Makro'

DÜSSELDORF (AFN) - Bij het Duitse groothandelsbedrijf Metro heeft vrijdag een inval plaatsgevonden wegens een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. Het moederbedrijf van groothandel Makro in Nederland laat weten mee te werken aan het onderzoek.

De inval heeft te maken met de aankondiging van de afsplitsing van het retailgedeelte van het bedrijf. De tak waar winkelketen Mediamarkt onder valt ging verder onder de naam Ceconomy. Bij de Duitse beurswaakhond kwamen klachten binnen over de de opvallende koersbeweging van Metro rondom de aankondiging in maart vorig jaar.

Het onderzoek richt zich op president-commissaris Jürgen Steinemann en een niet nader genoemd bestuurslid. Steinemann kocht toen hij eind februari 2016 werd benoemd als voorzitter van de raad van toezicht voor een miljoen euro aan aandelen.

Koers

De koers van Metro steeg flink door de aangekondigde afsplitsing. De afsplitsing van Ceconomy werd in juli van dit jaar afgerond. Dat bedrijf heeft nu een eigen beursnotering.

Metro zegt dat er geen sprake was van voorkennis bij Steineman en het bestuurslid. De aankondiging zou volgens de regels zijn gegaan.

Lees over dit aandeel ook

  1. Zal het Sligro lukken om de marge op te krikken?
  2. Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 3 november 2017 17:27
    Hebben ze bij aperam en amg ook zo'n inval gedaan,dat ze zo zwaar onderuit gaan?
    Het is echter nog niets vergeleken met altice,klm en beter bed zij verspelen zomaar 3/4 van de winst die ze de laatste tijd hebben op gebouwd,alttice heeft natuurlijk al lange tijd een veel te grote broek aangehad,de daardoor opgebouwde schuld,wreekt zich nu dubbel,doordat het wat minder gaat,arme aandeelhouders,weer zo'n echt non dividend aandeel.
    Waarom air france zo voor gaas gaat,is mij een raadsel,de cijfers waren toch prachtig??
    Beter bed is in giftig vaarwater gekomen,door de schuld van derden,jammer,ze leken net aardig op te krabbelen,die oude vlammen.
    Ook een vroegere topper,brunel deed het wel goed.
    Flippie onrust duikt in asmi,die daardoor een riante koerssprong maakt,mijn favoriet is het niet,met een gigantische kas van 8,31€ per aandeel,keren ze toch maar,net als vorig jaar,7 dubbeltjes dividend uit,de gierigaards,het zelfde verhaal geld voor hun grotere broer,half zoveel dividend dan mijn geliefde besi,terwijl hij dubbel zo duur is,geef mij mijn heerlijke besi maar,daar denken ze ook aan de aandeel houders.
    Maandag 2 drama's,post nl en vopak ik denk dat beiden de wind stevig tegen hebben,ik doe lekker niks,ze presteren vast niet zo als mijn lieve pharmingetje,saluut!!!
  2. MartijnN1932 3 november 2017 20:42
    Air France KLM lijkt me wel te verklaren.
    Koers was al enorm omhoog dit jaar van 4,68 naar boven de 14 EURO..
    Daar zat heel veel goed nieuws in verwerkt.

    Nu toch de olieprijs gaat stijgen en KLM/AF dit maar gehedged hebben voor nog 1 jaar en de discussie die nog steeds heerst bij AF (te dure salarissen piloten etc) en de 2,5% loonsverhoging voor het grondpersoneel, en onduidelijkheid over de afspraken omtrent het Luchtruim in Rusland.

    Lijken mij genoeg redenen om winst te pakken...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.