Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX met klein verlies het weekend in

Gepubliceerd op 3 juli 2020 18:01 | Views: 2.831

AEX 07 aug

559,57 +1,11 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is met een klein dagverlies het weekend ingegaan. Eerdere winsten verdampten na een bericht dat er binnen de Europese Centrale Bank (ECB) onenigheid zou zijn over het opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De handel verliep verder rustig, omdat de beurzen op Wall Street gesloten waren in de aanloop naar Independence Day op zaterdag.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent lager op 568,63 punten. De MidKap won juist 0,2 procent tot 766,96 punten. Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,3 procent.

Binnen de raad van bestuur van ECB zouden er meningsverschillen zijn over de verdeling van het gigantische opkoopprogramma, meldde Bloomberg op basis van ingewijden. De verschillen van inzicht draaien er vooral om of het stimuleringsbeleid wel overwegend richting zwakkere eurolanden moet gaan.

ASMI

In de AEX was chipbedrijf ASMI de grootste stijger met een winst van 2,4 procent. Voedings- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever sloot met een verlies van 2,3 procent de rij.

In de MidKap won luchtvaartcombinatie Air France-KLM 1 procent, na verliezen eerder op de dag. Air France praat vakbonden bij over de reorganisatieplannen, waarbij ruim 7500 banen worden geschrapt. Eerder op de dag zei de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher dat Air France aan de rand van de afgrond staat.

Delivery Hero

B&S Groep zakte 2,3 procent bij de kleinere bedrijven. Topman Bert Meulman stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan, die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes.

In Frankfurt won maaltijdbezorger Delivery Hero 4,7 procent na een goed ontvangen kwartaalupdate. Het aantal bestellingen bij de branchegenoot van Just Eat Takeaway (plus 1,2 procent) was in het tweede kwartaal bijna verdubbeld.

De euro was 1,1242 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 40,17 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 42,71 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. Jemoetwat 3 juli 2020 18:36
    Niets zeggend einde van een niets zeggende beursweek met niets zeggende cijfers.
    Komende weken Q2/H1 cijfers, dan gaan we los en het wordt niet fraai. In de VS loopt het verder uit de hand.
    600 ptn gaan we niet zien tenzij er een vaccin komt, wat voorlopig niet gaat gebeuren. Kan nog jaren duren. Juli wordt rood.
    Maar het is een rare beurs dus ik kan er ook volledig naast zitten.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare