Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei begint week met kleine winst

TOKIO (AFN) - De beurs in Japan is maandag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan een positief Tankan-rapport van de Bank of Japan, dat een stijging van het vertrouwen onder grote Japanse bedrijven liet zien. Elders in het Verre Oosten was sprake van een gemengd beeld op de belangrijkste beurzen.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 0,1 procent hoger op 20.055,80 punten. Uit het driemaandelijkse Tankan-rapport van de centrale bank bleek dat het vertrouwen onder Japanse fabrikanten in juni sterker dan verwacht is toegenomen tot het hoogste niveau in drie jaar.

Bij de bedrijven verloor Toshiba 2,9 procent. Het Japanse technologieconcern wil zijn bedrijfsonderdeel Landis+Gyr naar de beurs in Zürich brengen. De opbrengst van de beursgang moet Toshiba helpen met het oplossen van zijn ernstige financiële problemen.

In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds vrijwel vlak. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent in afwachting van het rentebesluit van de Australische centrale bank op dinsdag. De Kospi in Seoul ging heel licht omlaag.

De beurs in Shanghai was nagenoeg onveranderd. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de activiteit in de omvangrijke Chinese industrie in juni is gegroeid, na de krimp in mei. Een vergelijkbare graadmeter van de Chinese overheid wees vrijdag ook op een aantrekkende groei van de industriële bedrijvigheid in juni.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.229,11 10 mei
+155,13 +0,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links