Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wall Street wacht op toespraak Yellen

Wall Street wacht op toespraak Yellen

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn vrijdag zonder grote verschuivingen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers wachten met name op een toespraak van president Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na opening van de handel 0,1 procent hoger op 21.030 punten. De bredere S&P 500 stond nagenoeg vlak op 2381 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,1 procent naar 5858 punten.

Uit de woorden van Yellen hopen beleggers informatie te kunnen filteren over wanneer de Fed de volgende renteverhoging doorvoert. Eerder deze week hintte een andere bestuurder erop dat een verhoging in maart serieus tot de mogelijkheden behoort.

Vuurwapenfabrikant American Outdoor Brands verloor bijna 5 procent. De maker van onder meer Smith & Wesson-pistolen kwam met teleurstellende winstverwachtingen voor het lopende kwartaal.

Nieuwkomer Snap stond opnieuw in de schijnwerper. Het bedrijf achter de foto- en berichtenapp Snapchat werd ruim 8 procent meer waard. Een dag eerder debuteerde Snap op Wall Street met een koerswinst van 44 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.