Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kapitaalinjectie Air France-KLM 'kwestie van weken of maanden'

Gepubliceerd op 3 januari 2021 15:26 | Views: 5.649 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 16:34

4,94 -0,09 (-1,77%)

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het is nog een kwestie van "weken of maanden" voordat er een besluit is over de herkapitalisatie van luchtvaartcombinatie Air France-KLM. Dat zei de Franse onderminister voor Transport Jean-Baptiste Djebbari in een interview met nieuwszender BFM TV. In de lopende gesprekken met de Nederlandse regering bewaakt Parijs de Franse belangen binnen het luchtvaartconcern, waarschuwde hij.

"Air France-KLM is van strategisch belang en Frankrijk is geïnteresseerd in een balans tussen de verschillende partijen", zei Djebbari. "De alliantie Air France-KLM heeft Nederland de afgelopen jaren meer opgeleverd dan Frankrijk", vervolgde de politicus. "Het is heel belangrijk dat de belangen van beide partijen worden gerespecteerd."

Zowel Frankrijk als Nederland heeft een belang van ongeveer 14 procent in het luchtvaartbedrijf, dat van de twee landen al 10,4 miljard aan staatssteun kreeg in de vorm van leningen en kredietgaranties. Doordat reizigers wegens de coronapandemie nog altijd massaal wegblijven, is verdere steun nodig. Naar verwachting zal dat in de vorm van een verhoging van het eigen kapitaal zijn.

Volgens Djebbari moeten de gesprekken voor overeenstemming zorgen over de te voeren strategie. Dat moet helderheid geven over de mogelijkheden van Air France-KLM om concurrerend te blijven nadat de coronapandemie achter de rug is. Naar verwachting is er dan voor minder luchtvaartmaatschappijen ruimte, waardoor de concurrentie heviger wordt, aldus de bewindspersoon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 88% zegt verkopen 32 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Knife Catcher 3 januari 2021 19:57
  quote:

  @iPlof schreef op 3 januari 2021 19:07:


  Niemand profiteert van dit debacle en al helemaal de belastingbetalende burgers niet.
  De duizenden grootverdieners waaronder weinig werkende en veel verdienende piloten en veelal passief en incapabel management komen er relatief nog goed van af..hoe lang nog?


  Klopt, maar pas op dat je niet voor pilotenhater versleten wordt.
  Ik heb het artikel in het nieuwe jaardraadje AF-KLM geplaatst. Overigens is het niet alleen dit interview waarin deze inhoud gedeeld wordt, het gaat al dagen rond in de Franse media.

  De huidige aandeelhouders gaan een fikse verwatering tegemoet, waarbij Franse en Nederlandse overheden samen een meerderheidsbelang krijgen. De Fransen nemen naar mijn idee nu een voorschot op het verkrijgen van de volledige zeggenschap.
  Het is lang stil geweest bij de Chinese en Amerikaanse aandeelhouders; hun aandeel in de combinatie staat op het spel. Zodra de koers omlaag duikt komende week (weken) gaan we die partijen wel horen denk ik.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare