Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Apple onderuit op hoger Wall Street

Apple onderuit op hoger Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met plussen geopend, wat de vierde winstbeurt op rij betekent. De handel werd gesteund door de hoop op een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast ging de aandacht van beleggers uit naar het belangrijke banenrapport. Apple ging onderuit na een tegenvallend kwartaalbericht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,5 procent hoger op 25.514 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2751 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq werd in bedwang gehouden door de koersval van Apple en was vlak op 7434 punten.

Persbureau Bloomberg meldde dat president Donald Trump een handelsovereenkomst wil tekenen met China tijdens de G20-bijeenkomst in Argentinië eind november. Volgens ingewijden heeft Trump hoge ambtenaren aan het werk gezet om de voorwaarden op papier te zetten. Op de beurzen in Azië en Europa zorgde dit nieuws voor duidelijke plussen.

Apple

Apple leverde ruim 5 procent in. De iPhone-maker kwam met voorzichtige vooruitzichten voor het belangrijke lopende kwartaal waarin ook de feestdagenperiode valt. De technologiegigant meldde dat in de komende maanden mogelijk niet aan de hooggespannen verwachtingen kan worden voldaan.

De werkgelegenheid in de VS is in oktober met 250.000 banen gegroeid. Economen hadden in doorsnee op een aanwas met 200.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. De werkloosheid was onveranderd op 3,7 procent. Het rapport is van belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Er wordt algemeen verwacht dat de Fed in december de rente verder gaat verhogen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple kopen verkopen
NY-DJ-Industrial Avg kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 2 november 2018 15:04
    Apple heeft een luxe probleem Apple kan de komende maanden niet alles leveren wat ze zouden kunnen verkopen vanwege leveringsproblemen.

    Duidelijk is wel dat de "analisten" van Goldman Sachs en aanverwanten de boel flink hebben opgelicht met hun stortvloed aan negatieve vooruitzichten over de semi conductor sector in de afgelopen maanden.

    Binnenkort komen ze weer met adviezen hoe geweldig het gaat in die sector. Dat was eerst dus geld verdienen aan de dip zijde en nu weer aan de koop zijde.
  2. @iPlof 2 november 2018 16:29
    quote:

    Mr.Windows schreef op 2 november 2018 16:10:

    Veel bedrijven hebben voor hun werknemers Apple ipv Android-toestellen geregeld. Inderdaad een (bij)koopmomentje!
    Nou dan gaat dat dus ten koste van andere particuliere sales want apple verkoopt net zo veel iphones als 1 jaar geleden. Kleine 47 miljoen.

    En ipad en mac verkopen dalen zelfs 2% en 6% yoy.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.