Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Samsung waarschuwt voor moeizaam jaar

SUWON (AFN/BLOOMBERG) - Techconcern Samsung verwacht een moeizaam jaar. Dat stelde vice-voorzitter Kwon Oh-hyun maandag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Hij wees er daarbij op dat veel landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In de nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.

Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken wegens de aanhoudende problemen. Deze kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar.

Volgens Kwon doet Samsung er alles aan om te investeren in innovaties en de bedrijfsvoering te verbeteren, zeker na het echec met de Note 7. ,,Waar wij kampten met dit soort problemen, kon de concurrentie investeren in technologieën als kunstmatige intelligentie en big data", stelde hij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.