Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'Sligro profiteert van clientèle Heineken'

AMSTERDAM (AFN) - Sligro zal vooral profiteren van het klantenbestand van Heineken. Dat schrijven analisten van KBC Securities in een rapport, nadat de bedrijven een definitief akkoord bereikten over de verkoop van de drankengroothandel van de brouwer aan het groothandelsbedrijf.

Ook gaan de ondernemingen samenwerken op het gebied van logistiek. Het contract heeft een looptijd van vijftien jaar. KBC rekent voor dat het Heineken-onderdeel goed is voor circa 18.000 klanten. Juist daarvan zal Sligro op termijn de vruchten gaan plukken, zo menen de marktvorsers.

Sligro zelf verwacht dat het volume van leveringen tot wel 50 procent hoger zou kunnen uitvallen. Daarbij verwacht het bedrijf dat het de winstmarge kan opvoeren tot 5 procent. Volgens KBC betekent dit dat de voordelen op jaarbasis tot wel 24 miljoen euro kunnen oplopen.

Divisie

Volgens de bank betaalt Sligro circa 75 miljoen euro voor de Heineken divisie. Daarbij zou Sligro circa 90 miljoen euro moeten steken in het verbeteren van zijn distributienetwerk. Sligro zelf gaf aan tussen de 80 miljoen en 100 miljoen euro te investeren de komende vier jaar.

KBC sprak verder van het afhandelen van een formaliteit aangezien de deal eerder al was aangekondigd en ook de toezichthouder eerder al akkoord ging. Daardoor zit de deal al ingeprijsd in de waardering van het aandeel.

De bank handhaafde zijn advies accumulate met een koersdoel van 40,50 euro. Het aandeel Sligro noteerde vrijdag kort na de openingsbel een fractie hoger op 38,45 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken kopen verkopen
Sligro kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.