Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Londense beurs koopt grote dataleverancier

Gepubliceerd op 1 aug 2019 om 09:06 | Views: 731

Euronext 14:40

71,55 +1,00 (+1,42%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) neemt financieel dienstverlener en dataleverancier Refinitiv over van Blackstone en Thomson Reuters. De deal wordt volledig in aandelen beklonken, waarbij Refinitiv wordt gewaardeerd op 27 miljard dollar.

Door de samenvoeging ontstaat één van 's werelds grootste aanbieders van financiële data en analysemiddelen. LSE is naast uitbater van de Londense beurs al leverancier van beursinformatie, en daar komen door de transactie tal van andere informatiesystemen bij.

De Amerikaanse investeerder Blackstone en nieuws- en dataleverancier Thomson Reuters krijgen bij elkaar 37 procent van de aandelen van LSE in handen. Bij dat belang hoort stemrecht van iets minder dan 30 procent. Blackstone kocht vorig jaar nog een meerderheidsbelang in Refinitiv, dat daarbij een waarde van zo'n 20 miljard dollar kreeg toegedicht. Voormalig eigenaar Thomson Reuters hield toen een belang van 45 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links