Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alitalia hervat vluchten op Amsterdam

Gepubliceerd op 1 juli 2020 20:41 | Views: 1.264

Air France-KLM 07 aug

3,85 -0,01 (-0,34%)

MILAAN (AFN/RTR) - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft zijn internationale vluchten weer opgepakt. Dit is mogelijk door de geleidelijke opening van de luchthavens voor buitenlandse reizigers en het afschaffen van beperkingen voor om het coronavirus in te dammen. Een van de eerste routes die is heropend is die tussen Milaan Malpensa en Schiphol.

Alitalia, dat op het punt staat genationaliseerd te worden, vliegt ook weer van Malpensa naar Brussel, Londen en Parijs. Vanaf luchthaven Linate nabij Milaan zal vanaf 13 juli weer gevlogen gaan worden, zo is de verwachting. Linate is na Fiumicino bij Rome de belangrijkste luchthaven voor Alitalia. De maatschappij vliegt ook weer op een reeks binnenlandse bestemmingen.

Alitalia is momenteel onder beheer van de Staat. Vanwege de moeilijke situatie in de luchtvaartsector door het coronavirus ging een geplande verkoop van het Italiaanse concern niet lukken.

Herstructurering

Investeerder German Efromovich, die voor de crisis al aangaf interesse te hebben om in de maatschappij te investeren, zei woensdag open te staan voor het nemen van een belang in Alitalia. Daarbij zou hij het eigendom met de Italiaanse regering willen delen. Het is niet bekend of Rome wil samenwerken met een particuliere investeerder.

De regering stelde eerder voor om 3 miljard euro uit te trekken voor de herstructurering. Dat bedrag vindt Efromovich veel te hoog. Volgens hem kunnen de ingrepen tegen een veel lager bedrag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare