Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Duitse inflatie loopt verder op

WIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in februari opgelopen tot 2,2 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau woensdag op basis van gegevens uit zes deelstaten.

In januari bedroeg de geldontwaarding in Europa's grootste economie 1,9 procent op jaarbasis. Economen hadden voor februari gemiddeld op een inflatie van 2,1 procent gerekend.

Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode werd ook een inflatie gemeten van 2,2 procent. De inflatie in Duitsland ligt nu boven de doelstelling die de Europese Centrale Bank (ECB) voor de hele eurozone hanteert, van bijna 2 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jalo 1 maart 2017 16:27
    "Um ein weiteres Auseinanderdriften zwischen Deutschland und den übrigen Staaten des Währungsraumes zu verhindern, wird Draghi zum Jahresende einen sanften Ausstieg aus der expansiven Geldpolitik in Aussicht stellen." (Die Presse - 30.1.2017)

    De Duitsers geven nu al een voorzetje dat Dragibert Duck een andere koers moet gaan varen/kiezen.
  2. Traveler@repair 1 maart 2017 17:02
    Dat geziek of ie of ei...over die Euro ! Niks mis met een overkoepelende Euro of EMU of hoe ze het ding ook noemen. Daaronder hang je een plaatselijke of landelijke valuta.
    NL - hfl, Belgie kan kiezen: Frank terug of beter een Vlaamse Frank en een Wallonische. Ook niet verkeerd !
    Internationaal of onderling reken je gewoon in Euro's, aan de kassa gewoon de lokale munt met de Euro erbij.
    Dat gepraat van politici ( fake-reality ) dat het zo fijn is dat we overal met die Euro terecht kunnen, dat kan blijven ! Daarnaast gewoon de lokale munt die variabel is.
    Waarom de Euro afschaffen en daarmee als variabele de dollar en de Chinese munt pakken ?
    Lijkt mij de juiste en enigste plaats voor een Euro te zijn !

    Op deze manier had tie vanaf het begin moeten opereren, maarja, de fake-reality verkopers oftewel de puppets van de familie Rothchild, moesten zonodig de voorloper/proeftuin van de NWO ( wereldmunt ) gaan experimenteren.

    Niks weg ermee, gewoon loskoppelen, nationaal en internationaal en in de EU ( als je dat niet internationaal wilt noemen ) gewoon handelen in Euro, weet je waar je aan toe bent en daarnaast heb je gewoon je eigen nationale munt. Met een wisselkoers naar die Euro, die kan varieren, net zoals nu de dollar het GBP enz. variabel is.

    Wat is hier mis mee ?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.