Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BP steunt klimaatresolutie aandeelhouders

Gepubliceerd op 1 feb 2019 om 12:07 | Views: 2.742

BP 17:37

492,75 -0,80 (-0,16%)

Royal Dutch Shell A 17:36

26,16 -0,13 (-0,49%)

LONDEN (AFN/RTR) - Olie- en gasbedrijf BP gaat meer duidelijkheid geven over zijn uitstoot van broeikasgassen. Het Britse bedrijf heeft aangekondigd tijdens de aandeelhoudersvergadering een resolutie daarover te zullen steunen. Die resolutie wordt door een aantal institutionele beleggers, waaronder het Nederlandse pensioenfonds ABP, in stemming gebracht.

BP gaat ook de beloning van 36.000 personeelsleden, waaronder het bestuur, afhankelijk maken van behalen van uitstootdoelen. Wel maken de indieners van de resolutie zich nog zorgen of de strategie van BP wel in lijn is met het klimaatakkoord van Parijs. Het concern wil juist fors meer gas en olie gaan produceren de komende vijf jaar.

In een resolutie van klimaatactivistische aandeelhouder Follow This ziet BP overigens niets. Die groepering wilde dat het olie- en gasconcern ook met doelen komt voor de beperking van de uitstoot van de brandstoffen die het aan klanten levert.

Follow This zat eerder alleen Shell achter de vodden over CO2. Het Nederlands-Britse concern kwam vorig jaar met het besluit om zijn voetafdruk tot 2035 met 20 procent te verkleinen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 1 stemmen
BP 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

BP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links