Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst BBVA hard omlaag door Telefónica

Gepubliceerd op 1 feb 2018 om 08:14 | Views: 873

Banco Bilb.Viz.-Arg. 19 sep

4,78 +0,09 (+1,96%)

BILBAO (AFN/BLOOMBERG) - De Spaanse bank BBVA heeft in het vierde kwartaal van 2017 een nettowinst geboekt van 70 miljoen euro, fors minder vergeleken met de behaalde 678 miljoen euro een jaar eerder. De resultaten werden vooral gedrukt door een enorme afschrijving van meer dan 1,1 miljard euro op een belang belang in Telefónica.

Reden voor de voorziening is de stevige koersdaling van het aandeel Telefónica het afgelopen jaar. Toch was het resultaat beter dan verwacht. Analisten gingen ervan uit dat BBVA in het rood zou duiken in het vierde kwartaal. Net als de grote Spaanse concurrent Banco Santander, profiteerde BBVA van gunstige marktomstandigheden in Latijns-Amerika. Inmiddels levert Mexico de grootste winstbijdrage aan het concernresultaat.

In heel 2017 kwam de nettowinst uit op ruim 3,5 miljard euro, ruim een vijfde meer dan het voorgaande jaar. De bijzondere afschrijvingspost van Telefónica buiten beschouwing gelaten, ging de winst met bijna een vijfde omhoog tot 4,64 miljard.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Banco Bilb.Viz.-Arg. 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord