Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Jefferies zet koopadvies op TKH

Jefferies zet koopadvies op TKH

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies is begonnen met het volgen van TKH Group met een koopadvies en een koersdoel van 56,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist David Kerstens van Jefferies.

Volgens Kerstens is TKH een ondergewaardeerd technologieconglomeraat met inkomsten uit meer dan 10 segmenten, gericht op smart vision, productie- en connectiviteit.

De desinvestering van niet-kernactiviteiten en een verbetering van de EBITA-marge richting de beoogde 17 procent, wanneer de marktomstandigheden in de tweede helft van 2024 verbeteren, zal de korting van 42 procent waartegen het aandeel wordt verhandeld, waarschijnlijk verkleinen, aldus de analist.

Hoewel TKH over het eerste kwartaal een 31 procent lagere EBITA rapporteerde van 41,2 miljoen euro, voorziet Kerstens voor het tweede kwartaal een aanzienlijke verbetering, mede dankzij een herstel van de orders voor Smart Vision, gevolgd door een verdere verbetering van de winstgevendheid in de tweede helft van 2024. Voor heel dit jaar rekent de analist op een stabiele autonome omzet en een 2 procent hogere EBITA, "waarna een verder herstel na 2024 volgt".

Het koersdoel van 56,00 euro biedt een opwaarts potentieel van 36 procent, uitgaande van een [conglomeraat]korting van 25 procent. 

Het aandeel TKH sloot donderdag op 41,04 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. TKH-topman over energietransitie, megatrends, AI en synergievoordelen
  2. Zal nieuwe fabriek in Eemshaven betere resultaten opleveren voor TKH?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH kopen verkopen

93% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.