Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Basic-Fit wil geruststellen

Beursblik: Basic-Fit wil geruststellen
Beeld: Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit zal donderdag tijdens zijn beleggersdag de markt gerust willen stellen over de winstgevendheid op langere termijn en het bedrijfsmodel. Dit verwacht analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag in een rapport.

Zwartsenburg maakt zich tegelijk zorgen dat een update over de doelstellingen voor 2023, met betrekking tot de groei van het ledenbestand, teleur kan stellen. Hij sluit niet uit dat het Basic-Fit niet lukt om tot minimaal 3,8 miljoen leden te komen, na de teleurstellende aanwas in september en het aanhoudend zwakke consumentenvertrouwen in het vierde kwartaal.

Op basis van Google-data ziet Zwartsenburg evenwel wat verbetering in oktober ten opzichte van een maand ervoor. "Dus het wordt spannend of de doelstelling daadwerkelijk wordt behaald."

De markt heeft dit echter al in zekere mate ingeprijsd, volgens ING. Het aandeel presteerde zwak in aanloop naar de beleggersdag, merkte de analist op.

Analist Kris Kippers van Degroof Petercam denkt dat de beleggersdag voor wat geruststelling zal zorgen. Volgens Kippers zijn er vooral zorgen dat het premiumabonnement ‘kannibaliseert’. Met dit premiumabonnement mogen leden vrienden uitnodigen, en dat zou wellicht zorgen dat de ledengroei wat onder druk komt te staan.

Degroof rekent voor dit jaar op 3,84 miljoen leden voor Basic-fit.

ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 43,75 euro. Degroof heeft een Houden advies met een koersdoel van 30,30 euro. Het aandeel steeg woensdag met 1,3 procent tot 25,20 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. postnl, wie maakt ze wat 8 november 2023 11:57
    'WeWork" 2.0. Er is niet iets als oneindige groei. Al die kleine 'mom&pop' sportscholen zijn van de markt geveegd. En op een gegeven moment is de markt verzadigd. Zeker ook omdat BF niets toevoegt. Machines zijn oud. Er word niet gekeken naar welke machines vraag is. Op een gegeven moment uitgroei je de BF en wil je wat meer. Hetzij luxe, of andere clientele.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Basic-Fit

27,100 17:35
+0,320 +1,19%
Premium

Basic-Fit: high risk, high reward

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links