Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon is het jaar goed begonnen

Aegon is het jaar goed begonnen
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon is het jaar goed gestart om de strategische en financiële doelstellingen te behalen, ondanks de volatiele markten. Dat bleek woensdag tijdens een update over het eerste kwartaal van 2023.

Zoals eerder is aangekondigd, heeft Aegon zijn rapportage in het eerste en derde kwartaal van het jaar gewijzigd in een zogeheten trading update, waarin de nadruk ligt op een aantal kerncijfers, waaronder de operationele kapitaalgeneratie en de kapitaalpositie. Aegon publiceert de halfjaar- en jaarcijfers in lijn met de rapportage door ASR.

De operationele kapitaal generatie vóór financierings- en operationele kosten van de holding steeg met 5 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2022 tot 292 miljoen euro. Dit is te danken aan groei, betere verzekeringsresultaten en lagere kosten, aldus Aegon. Hier werd 240 miljoen euro verwacht door de analisten.

Na aftrek van kosten van de holding was dit 227 miljoen euro, waar analisten verwachtten dat dit 179 miljoen euro zou zijn.

De kapitaalratio’s van de drie belangrijkste onderdelen bleven gehandhaafd boven de operationele niveaus. De solvency II ratio voor de groep steeg tot 210 procent, licht beter dan de verwachting van 209 procent.

Door de inkoop van aandelen in verband met het lopende aandeleninkoopprogramma ter waarde van 200 miljoen euro is het liquide kapitaal op de holding gedaald tot 1,4 miljard euro, waarmee het in de bovenste helft van de operationele bandbreedte ligt. 

Verder ligt het bedrijf naar eigen zeggen op schema om de transactie af te ronden voor het combineren van Aegon's Nederlandse activiteiten met ASR in de tweede helft van 2023.

"Aegon is het jaar goed begonnen. We hebben in het eerste kwartaal sterke commerciële groei laten zien en hebben vooruitgang geboekt met onze strategische prioriteiten. Ik ben blij met de vorderingen die we maken ondanks aanhoudende volatiliteit op de financiële markten", zei Topman Lard Friese woensdag in een toelichting op de cijfers. 

"In het licht van onze sterke kapitaalpositie en onze verbeterde operationele performance, zoals blijkt uit de groei van onze operationele kapitaalgeneratie, heb ik er vertrouwen in dat we onze strategische doelstellingen en de voor 2023 afgegeven financiële verwachtingen zullen realiseren", voegde de CEO toe. 

Op 22 juni houdt Aegon een beleggersdag en zal dan een update geven over de strategische plannen en middellange termijn financiële doelstellingen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 89% zegt kopen 38 stemmen

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Jason Voorhees 17 mei 2023 08:50
  quote:

  JP Samosa schreef op 17 mei 2023 08:41:

  [...]

  Van 2,25 in 2020 naar 5 euro.
  Kwestie van timing, Jason
  Haha, de coronadip zo heb ik besi ooit gekocht op 25,- euri en Post NL op 1,1 zo kan ik ook wat beweren.
  Nee de langjarige trend is gewoon 0,0 bij Aegon sinds de kredietcrisis. Gebeurd er maar iets dan is het meteen van 5 euro naar 4 euro, nee er zijn veel kansrijkere aandelen.
 2. forum rang 7 mvliex 1 17 mei 2023 08:58
  quote:

  Jason Voorhees schreef op 17 mei 2023 08:50:

  [...]
  Haha, de coronadip zo heb ik besi ooit gekocht op 25,- euri en Post NL op 1,1 zo kan ik ook wat beweren.
  Nee de langjarige trend is gewoon 0,0 bij Aegon sinds de kredietcrisis. Gebeurd er maar iets dan is het meteen van 5 euro naar 4 euro, nee er zijn veel kansrijkere aandelen.
  Dan ben ik benieuwd welke bijvoorbeeld 10 aandelen meer dan 25% opleveren.
 3. forum rang 7 mvliex 1 17 mei 2023 09:30
  quote:

  Jason Voorhees schreef op 17 mei 2023 09:22:

  [...]
  Geen idee wat je bedoelt?
  Je beschrijft zelf de volatiliteit van het Aegonaandeel. Jij benoemt van 5 naar 4 maar zo is het eerder van 4 naar 5 gegaan. Van 4 naar 5 long en van 5 naar 4 short is 25% rendement en m.b.v. opties zelfs veel meer. Maar jij zegt dat er 'veel kansrijkere' aandelen zijn dus hoor ik graag welke dat volgens jou zijn.
 4. forum rang 5 Jason Voorhees 17 mei 2023 10:23
  [quote alias=mvliex 1 id=14820336 date=202305170930]
  [...]Je beschrijft zelf de volatiliteit van het Aegonaandeel. Jij benoemt van 5 naar 4 maar zo is het eerder van 4 naar 5 gegaan. Van 4 naar 5 long en van 5 naar 4 short is 25% rendement en m.b.v. opties zelfs veel meer. Maar jij zegt dat er 'veel kansrijkere' aandelen zijn dus hoor ik graag welke dat volgens jou zijn.
  Ik zeg juist dat Aegon weinig beweegt en als ze bewegen kan het hard naar beneden gaan, kijk maar naar de koersgrafiek de afgelopen 10 jaar, weinig spectaculair vind ik in ieder geval en ja als je net op de coronadip ingestapt bent dan heb je een leuk rendement maar dan zijn er veel meer aandelen die veel spectaculairder gestegen zijn.
 5. forum rang 7 mvliex 1 17 mei 2023 13:31
  A. Ik heb het niet over de dip tijdens de coronacrisis toen de koers net 2 euro bedroeg. Geen idee waarom je een nieuw gegeven erbij haalt die er niet toe doet.
  B. Je noemt nog steeds geen andere aandelen met hoger rendement terwijl er volgens jou veel zijn.
  Kortom, zomaar iets roepen en niet onderbouwen. Lekker makkelijk.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links