Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ABN AMRO verhoogt koersdoel Fugro
Beeld: Fugro

ABN AMRO verhoogt koersdoel Fugro

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft dinsdag het koersdoel voor Fugro verhoogd van 20,00 naar 24,00 euro bij handhaving van het Outperform advies.

Analisten van de bank merkten op dat de marges van Fugro in het eerste kwartaal hoger waren in alle regio's en divisies, waardoor de winst hoger uitkwam dan verwacht. "Het eerste kwartaal is voor Fugro meestal het zwakste kwartaal van het jaar. Fugro verraste dan ook positief met een sterker dan voorziene omzetgroei", aldus de analisten.

"Dankzij hogere prijzen en sterkere operationele prestaties, waren de marges beter dan verwacht."

Volgens ABN AMRO Oddo profiteert Fugro bij Marine van de energietransitie in Europa, de VS en Azië, terwijl er ook hernieuwde interesse is in traditionele energiebronnen. De groei bij Land wordt dan weer aangejaagd door de windactiviteiten en de toegenomen export en import van LNG in de VS en Europa.

De analisten merkten op dat Fugro aan het begin van het jaar nog verraste met de verwachting dat het meer moet investeren dan verwacht, vooral om aan de hoge vraag van klanten te kunnen voldoen in de komende jaren. Fugro stelde bij publicatie van de kwartaalcijfers, dat het verwacht dat de kasstroom hoger zal uitvallen dan de investeringen, terwijl het werkkapitaal verder aantrekt.

ABN AMRO Oddo verhoogde de ramingen voor de EBITDA met 5 tot 6 procent en voor de winst per aandeel met 8 tot 10 procent. Zodoende kwam de bank tot een hoger koersdoel.

Het aandeel Fugro steeg dinsdag met 5,9 procent tot 13,59 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: brouwers AB InBev en Heineken goede belegging?
  2. Traag koersherstel Fugro: terecht of buitenkans?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro kopen verkopen

78% zegt kopen

9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.