Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Opluchting over resultaten B&S Group'

'Opluchting over resultaten B&S Group'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) De jaaromzet en de EBITDA van B&S Group in 2022 vielen niet tegen, afgezien van een eenmalige voorziening. Dit stelde ING maandag, dat een opgeluchte marktreactie voorziet.

Het EBITDA-resultaat was 14 procent lager dan verwacht door een voorziening in de Food-divisie, maar afgezien daarvan iets beter dan voorzien.

De schuldpositie was beduidend lager dan verwacht, maar het dividendvoorstel van 0,12 euro per aandeel is ook lager dan de 0,18 euro waar ING op rekende.  

Vooruitblikkend denkt B&S het autonome groeidoel van 7,5 procent te halen, tegen 9 procent groei een jaar eerder, terwijl ING op slechts 1 procent groei rekent.

Volgens analist Tijs Hollestelle heeft het nieuwe bestuur de bestuurskwesties opgelost, maar zoals het spreekwoord zegt: vertrouwen komt te voet en gaat te paard, en beleggers zullen de komende kwartalen gerust moeten worden gesteld dat de zaken beter worden aangepakt, zonder onverwachte eenmalige kostenposten.

Het bedrijf is volgens Hollestelle 5,76 euro per aandeel waard, wat aardig in de buurt ligt van het koersdoel van de bank van 6,00 euro. ING heeft een Houden advies op het aandeel.

B&S Group stond maandag 0,5 procent hoger op 3,82 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 60% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links