Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg zet koopadvies op NN maar Aegon blijft favoriet

Berenberg zet koopadvies op NN maar Aegon blijft favoriet
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het advies voor NN Group verhoogd van Houden naar Kopen. 

In een sectorrapport over de Nederlandse verzekeraars Aegon, ASR Nederland en NN Group becijferde de zakenbank dat de nieuwe boekhoudstandaard IFRS 17 zal leiden tot een meer gedisciplineerde allocatie van het vermogen, en daardoor tot een hoger rendement op het eigen vermogen.

Over de periode 2023 tot en met 2026 zal door de boekhoudkundige aanpassing naar verwachting de groei van de winst per aandeel voor de verzekeraars jaarlijks drie procent hoger uitvallen, voorziet Berenberg. 

Daarnaast zijn de analisten van mening dat NN koopwaardig is geworden door de recente koersdaling van het aandeel, waarbij door de analisten vooral wordt gewezen op het hoge dividendrendement. Het koersdoel voor NN blijft staan op 55,80 euro.

Aegon blijft de favoriet van Berenberg met een koopadvies en een koersdoel van 6,60 euro, ofwel een rendement van circa 60 procent, gevolgd door ASR Nederland, met een koopadvies en een koersdoel van 52,20 euro.

Berenberg voorziet dat de door Aegon geplande aandeleninkoop ter waarde van 1,5 miljard euro, na afronding van de verkoop van de Nederlandse activiteiten aan ASR, op korte termijn een krachtige impuls zal zijn voor de aandelenkoers. 

Voor ASR zal daarnaast de overname volgens Berenberg op termijn leiden tot een verdubbeling van de operationele kapitaalgeneratie.

 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 78% zegt kopen 37 stemmen
ASR Nederland 80% zegt kopen 35 stemmen
NN Group 80% zegt kopen 40 stemmen

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Aegon 22 sep
  4,710
  -1,05% -0,050
 2. ASR Nederland 22 sep
  41,480
  -2,61% -1,110
 3. NN Group 22 sep
  36,330
  -1,14% -0,420

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links