Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: cijfers UMG geruststellend voor lange termijn
Beeld: Euronext

Beursblik: cijfers UMG geruststellend voor lange termijn

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Universal Music Group zijn geruststellend voor de lange termijn. Dit concludeerde ING naar aanleiding van de cijfers, die donderdag nabeurs verschenen.

De analisten zijn vooral te spreken over "het vertrouwen van het management in de ruim 1 procent margeverhoging dit jaar, gecombineerd met met de veel betere vrije kasstroom-generatie en het hogere dividend."

UMG rekent erop dat de aangepaste EBITDA-marge dit jaar zeker 1 procent hoger uitkomt dan de 20,6 procent in 2022, waar de consensus rekent op 21,4 procent, aldus ING.

ING wees verder op het nieuwe beloningsbeleid (LTIP) van UMG, waarmee het feitelijk 100 miljoen euro aan kosten kan gaan besparen. De aandelenverwatering van 5 procent in de komende 5 jaar is geen verrassing en was al bekend.

De analisten zijn tot slot ook te spreken over de vrije kasstroom en het dividend, dat met 0,51 euro aan de hoge kant is ten opzichte van de 0,40 euro waar de consensus op rekende.

ING heeft een koopadvies op UMG en een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag ruim 3 procent lager in Amsterdam op 21,55 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: doelstellingen UMG ambitieuzer dan voorzien
  2. Herwaardering UMG niet misplaatst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UMG kopen verkopen

67% zegt verkopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Kruimeldief 3 maart 2023 11:55
    Op weer naar de €27 die we al eerder gezien hebben. Tijdje geleden werd UMG op de kaart gezet als het meest bestendige techaandeel in tijden van inflatie. Met hopelijk binnenkort nieuws over verbeterde contracten en na deze prima cijfers vandaag weer goedkoper bijgekocht. Dividendrendement ligt niet hoog, maar potentie qua koers lijkt mij hoog.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.