Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Wolters Kluwer
Beeld: Wolters Kluwer

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Wolters Kluwer verhoogd van 124,00 naar 130,00 euro na de sterke jaarcijfers van het databedrijf, met behoud van het koopadvies.

De cijfers bevatten volgens UBS diverse positieve elementen, zoals de winst per aandeel in 2022, die 3 procent hoger uitviel dan verwacht, en de sterke outlook voor de autonome groei in 2023.

Ook de aandeleninkoop ter waarde van 1 miljard euro is positief, evenals de positieve verwachtingen voor de EBIT-marges en de financieringskosten in 2023.

Opvallend is dat de drie onderdelen waar UBS sterke groei van verwacht, inderdaad zeer sterk presteerden: CCH Axcess groeide autonoom met een dubbelcijferig percentage, UpToDate met iets minder dan tien procent, met omzetgroei buiten de Verenigde Staten, en CCH Tagetik groeide met 19 procent.

Daarnaast deden onderdelen waar UBS minder optimistisch over was, het toch goed, met een groei van 6 procent voor Digital Legal Information bijvoorbeeld.

Het lijkt erop dat Wolters Kluwer voor 2023 uitgaat van een jaar met opnieuw 6 procent autonome groei, voor het derde jaar op rij. Dat kan betekenen dat analisten hun consensusverwachting voor de autonome groei op de middellange termijn van 4 tot 5 procent opwaarts gaan bijstellen, denkt UBS.

Het aandeel Wolters Kluwer daalt donderdag fractioneel naar 109,95 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING: risico's antitrustzaak voor RELX en Wolters Kluwer laag
  2. Veranderingen in advies en koersdoel Wolters Kluwer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.