Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Besi weet omzetdaling te beperken

Besi weet omzetdaling te beperken
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het vierde kwartaal een lagere omzet behaald, maar de marge viel iets hoger uit dan voorzien. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie uit Duiven.

Volgens CEO Richard Blickman boekte Besi afgelopen jaar veel meer omzet en lag de winstgevendheid veel hoger dan bij sectorgenoten, dankzij een snelle reactie op de neergang die de sector trof.

Besi zag de omzet afgelopen kwartaal met 18,4 procent op kwartaalbasis dalen tot 137,7 miljoen euro, onder meer als gevolg van een aanhoudende zwakke mobiele markt.

De Duivense onderneming had een outlook afgegeven van een omzetdaling van 15 tot 25 procent, als gevolg van "seizoenseffecten en zwakke marktomstandigheden".

Verder haalde Besi voor 180,5 miljoen euro aan nieuwe orders binnen. Dat was een stijging van ruim 44 procent op kwartaalbasis.

De brutomarge kwam uit op 62,3 procent. Besi mikte op 60 tot 62 procent.

Verder meldde Besi een nettowinst van 40,2 miljoen euro.

De kaspositie van Besi bedroeg eind 2022 346,5 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen over het afgelopen jaar een dividend tegemoet zien van 2,85 euro per aandeel. Daarmee keert Besi 93 procent van de winst uit.

Outlook 

Besi denkt in het lopende eerste kwartaal een omzetdaling van 0 tot 10 procent te boeken, met een brutomarge van 61 tot 63 procent. "De neergang in de sector houdt aan", zei Besi.

Veel orders die Besi ontving, zullen pas in het tweede en derde kwartaal worden uitgeleverd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 71% zegt kopen 70 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Wildboy11 22 februari 2023 14:04
    Analisten bepalen of de koers omhoog gaan, cijfers zijn heel matig, maar de belangen van de kopstukken liggen bij een oplopende koers, aandelen met veel betere cijfers en winst worden op allerlei manieren gebagatelliseerd de verraderlijke wereld van speculeren laat zich weer van de zeer verkeerde kant zien en niemand die er om maalt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BE Semiconductor Industries

103,250 10:34
+0,200 +0,19%
Premium

Besi verrast met hoge marges en positieve outlook

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links