Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: sterk jaareinde Ahold

Beursblik: sterk jaareinde Ahold
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een sterk jaareinde achter de rug. Dit concludeerde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam woensdag.

"Uitstekende resultaten in het vierde kwartaal", aldus de analist. Vooral over de beter dan verwachte onderliggende winst en marge was de analist te spreken. Maar ook de gerealiseerde kasstroom noemde hij "indrukwekkend".

Ahold Delhaize zei woensdag voor 2023 op een vlakke winst per aandeel te rekenen. Daarbij merkte De Boer wel op dat dit vanaf een hoger winstniveau in 2022 is dan voorzien. Kortom, De Boer zal zijn winsttaxatie met 6 procent verhogen. De consensus zal circa 4 procent stijgen, denkt hij.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies op Ahold met een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel stijgt woensdag 5,9 procent naar 29,11 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 15 februari 2023 13:55
    Ahold kan gerust zijn, de klanten keren terug van hun uitstapje naar aldi en lidl, velen zien, dat het prijsverschil niet groot is, tussen aldi en AH kan je een isgelijkteken zetten, de lidl is iets goedkoper, maar de keus is veel minder, ook zijn de winkels veel minder ruim, de Duitsers hebben de prijzen in een vroeg stadium, meer verhoogt, dan de nederlandse supers, waardoor het prijsverschil tussen hen kleiner is geworden, ook Jumbo, mijn favoriet, het beste assortiment, laagste prijs, prima fruit en klantvriendelijk personeel, ziet zijn klanten terug komen, voor mij eigenlijk geen verrassing!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

29,355 17:36
-0,040 -0,14%
Premium

Amerika blijft de kar trekken bij Ahold Delhaize

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links