Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers Adyen beter dan gevreesd'

'Cijfers Adyen beter dan gevreesd'
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft in de tweede helft van 2022 de resultaten wat lager zien uitvallen dan analisten hadden verwacht, maar de markt vreesde voor nog slechtere cijfers. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag.

De omzet viel met 722 miljoen euro volgens de analisten 2 procent lager uit dan waar de consensus op mikte en was 3 procent lager dan Jefferies had voorzien. Ook de EBITDA schoot met 372 miljoen euro tekort en viel 14 procent lager uit dan de consensus. "Investeringen in de toekomst hielden aan, terwijl het personeelsbestand met 53 procent groeide op jaarbasis tot 3.332 werknemers. Jefferies mikte op 2.965 werknemers.

"Gezien de resultaten beter zijn dan veel beleggers hadden gevreesd, zal het aandeel vanochtend vermoedelijk overeind blijven", zo denken de analisten.  

Wel verwacht Jefferies dat de analistenconsensus voor 2023 omlaag moet.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Adyen met een koersdoel van 2.088,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 1.527,40 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 53% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 8 februari 2023 09:49
    Onder de motorkap doet Adyen het heel goed en steeds meer namen erbij. En logisch dat grotere bedrijven de tarieven verlagen maar het is normaal dat na implementatie het opstarten eerst geld kost en daarna als alles vanzelf loopt dalen ook de kosten voor Adyen en dus ook gedeeltelijk voor de klant. Kortom ik blijf gewoon in Adyen en gelukkig een aantal stuks gekocht op 1300 euro.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.582,000 02 jun
+32,000 +2,06%
Premium

Adyen zou er goed aan doen het aandeel te splitsen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links