Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sterke groei LVMH

Sterke groei LVMH
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton is in 2022 aanzienlijk gegroeid in alle segmenten, ondanks de economische en geopolitieke onzekerheden wereldwijd. Dit meldde het Franse luxeconcern donderdag nabeurs.

"De groep heeft opnieuw een aanzienlijke groei in omzet en winst geboekt", zei CEO Bernard Arnault in een toelichting. "Wij zien 2023 met vertrouwen tegemoet, maar blijven waakzaam vanwege de huidige onzekerheden", aldus de topman.

LVMH rekent erop dat het de groei in 2022 dit jaar een vervolg kan geven. De maand januari is in ieder geval goed begonnen.

In 2022 steeg de omzet van LVMH met 23 procent op jaarbasis, van 64,2 miljard naar 79,2 miljard euro. Onder de streep bleef een nettowinst van 14,1 miljard euro over, 17 procent meer dan de ruim 12 miljard euro in 2021.

LVMH boekte in elk segment een dubbelcijferige omzetgroei in 2022, ook op autonome basis. De winstontwikkeling was bij de meeste divisies ook sterk, uitgezonderd parfums en cosmetica, waar de terugkerende operationele winst met 3 procent daalde.

In Europa, Japan en de Verenigde Staten wist LVMH sterk te groeien. In Azië stabiliseerde het resultaat vanwege de ontwikkelingen rond de coronapandemie in China.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LVMH 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Frankie 27 januari 2023 07:16
  18.31 – Luxeconcern LVMH had boerenjaar: “Aanzienlijke groei in omzet en winst”

  LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) is in 2022 aanzienlijk gegroeid in alle segmenten, ondanks de economische en geopolitieke onzekerheden wereldwijd. Dit meldde de Franse onderneming vandaag nabeurs.

  .In 2022 steeg de omzet van LVMH met 23 procent op jaarbasis, van 64,2 miljard naar 79,2 miljard euro. Onder de streep bleef een nettowinst van 14,1 miljard euro over, 17 procent meer dan de ruim 12 miljard euro in 2021.
  .
  .LVMH boekte in elk segment een dubbelcijferige omzetgroei in 2022, ook op autonome basis. De winstontwikkeling was bij de meeste divisies ook sterk, uitgezonderd parfums en cosmetica, waar de terugkerende operationele winst met 3 procent daalde.

  .In Europa, Japan en de Verenigde Staten wist LVMH sterk te groeien. In Azië stabiliseerde het resultaat vanwege de ontwikkelingen rond de coronapandemie in China.

  “De groep heeft opnieuw een aanzienlijke groei in omzet en winst geboekt”, zei CEO Bernard Arnault in een toelichting. “Wij zien 2023 met vertrouwen tegemoet, maar blijven waakzaam vanwege de huidige onzekerheden”, aldus de topman.

  media.businessam.be/GettyImages-12465...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

LVMH

822,000 29 mrt
+7,800 +0,96%
Premium

LVMH groeit gestaag door

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links