Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Duitse fabrieksorders stijgen sterker dan verwacht
Beeld: ABM Financial News

Duitse fabrieksorders stijgen sterker dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in oktober sterker gestegen dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De orders in oktober, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, stegen met 0,8 procent op maandbasis, tegen een herziene daling van 2,9 procent in september, waar eerder een min van 4,0 procent voor was berekend. 

De prognose van economen duidde voor oktober op een stijging met slechts 0,2 procent.

Terwijl de binnenlandse orders met 1,9 procent op maandbasis afnamen, stegen de buitenlandse orders met 2,5 procent in oktober. 

Op jaarbasis liepen de fabrieksorders in oktober met 3,2 procent terug, na een min van 9,8 procent in september. Daarvoor stond aanvankelijk een daling van 10,8 procent genoteerd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 keffertje 6 december 2022 08:38
    Twee vragen voor de deskundigen op dit terrein:

    1. Is het juist dat het hierbij gaart om omzet (prijs x hoeveelheid), dus dat de afzet (volume) wel daalt, gegeven de forse prijsstijgingen?
    2. Vorige maand heeft de beurs dus kennelijk gereageerd op een slecht cijfer van 4% daling terwijl het uiteindelijk slechts een daling van 2,9% betrof (dat zie je namelijk ook elke keer met de Amerikaanse werkloosheidscijfers)
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.