Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans pakt terminal Eindhoven Airport aan

Heijmans pakt terminal Eindhoven Airport aan
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans mag als aannemer de passagiersterminal op Eindhoven Airport gaan uitbouwen. Het bouwbedrijf kreeg op 3 november de definitieve gunning in de aanbesteding, maakte Heijmans maandag voorbeurs bekend.

Het contract is naar verwachting ruim 30 miljoen euro waard. De bouw start eind 2023 en moet in de tweede helft van 2025 gereed zijn.

De huidige terminal van 26.000 vierkante meter krijgt er ongeveer 10.000 vierkante meter extra ruimte bij. Na de verbouwing zal er meer ruimte zijn voor luchthavenprocessen en diensten en meer comfort voor reizigers en medewerkers.

De terminal was berekend op 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 zat de luchthaven daar ruim boven met 6,7 miljoen. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau, na de terugval in de coronacrisis. De luchthaven wil ook CO2-neutraal zijn in 2030.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 mok 7 november 2022 08:43
  Voor stikstof compensatie zal wel weer een boer uitgekocht moeten worden. Ik snap niets van die regeling, de bouw is tijdelijk, maar de compensatie is blijvend. Als Eindhoven direct na realisatie nog een terminal wil, moet er weer een boer uitgekocht worden. Deze regeling is geen compensatie, maar blijvende reductie. Je mag niet zeggen, die boer is weg, ik ga op dezelfde compensatie verder. Nederland is een vreemd land met idiote bureaucratische regels.
 2. mvdp 7 november 2022 12:26
  quote:

  MOEdig Voorwaarts schreef op 7 november 2022 08:14:

  Geintje zeker?

  No way dat die uitbreiding er komt, de lucht bestaat daar naar verluidt nu al voor ongeveer 78% uit stikstof ;-)
  Ah ja, maar je vergeet even dat er met die 1,7 mln. extra passagiers ter plaatse gelukkig wél weer zoveel extra CO2 bijkomt dat dat percentage heus snel zakt naar een veilige 77,5%.
  ;-)

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans

11,160 17:35
-0,080 -0,71%
Premium

Heijmans' haat-liefdeverhouding met TenneT

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links