Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Netflix wist abonnee-uitstroom vermoedelijk te stoppen

Beursblik: Netflix wist abonnee-uitstroom vermoedelijk te stoppen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Netflix is er vermoedelijk in geslaagd om meer dan een miljoen nieuwe abonnees te verleiden in het afgelopen kwartaal. Dit verwachten analisten in aanloop naar de cijfers van de streamingreus dinsdagavond.

Gemiddeld rekenen analisten op 1,11 miljoen nieuwe abonnementen. Dat staat haaks op de meer dan 1 miljoen abonnees die in het eerste en tweede kwartaal samen verloren gingen.

Beleggers zullen, als de aanwas van 1 miljoen nieuwe abonnees afgelopen kwartaal is gehaald, vooral oog hebben voor de outlook van Netflix voor het vierde kwartaal. Dan kunnen ook de eerste mensen zich inschrijven op het nieuwe model, waarin kijkers reclames krijgen getoond, maar ook minder hoeven te betalen.

Deze abonnees krijgen bij het nieuwe abonnement, dat 6,99 dollar kost in plaats van 9,99 dollar, 4 tot 5 minuten aan reclames per uur voorgeschoteld van 15 tot 30 seconden per advertentie. Het goedkope abonnement heeft ook een kleiner aanbod aan films en series, vanwege bepaalde licentie-afspraken. Netflix zegt hier nog aan te werken.

Op dit moment rekenen analisten op 4 miljoen nieuwe abonnees voor het vierde kwartaal.

Winst

Volgens analisten geraadpleegd door FactSet verdiende Netflix in het derde kwartaal 2,14 dollar per aandeel, op een omzet van 7,84 miljard dollar, iets meer dan de omzet in het derde kwartaal van 2021.

In een groene Nasdaq stijgt het aandeel Netflix maandag 8,4 procent. Dit jaar noteert het aandeel desondanks nog altijd bijna 60 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Netflix

380,150 02 okt
+2,790 +0,74%
Premium

De stevige koersdaling van Netflix verklaard

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links