Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Levi Strauss heeft last van economische tegenwind

Levi Strauss heeft last van economische tegenwind
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Levi Strauss had in het derde kwartaal last van de aanhoudende problemen in de aanvoerketen, onzekere macro-economische omstandigheden wereldwijd en valutategenwind en rekent daarom op lagere resultaten voor heel het boekjaar. Dit meldde de Amerikaanse spijkerbroekenfabrikant donderdag nabeurs.

Voor 2022 gaat Levi's nu uit van een omzetgroei van 6,7 tot 7,0 procent en een aangepaste winst per aandeel van 1,44 tot 1,49 dollar. 

Eerder rekende het bedrijf op een omzetgroei van 11 tot 13 procent en een aangepaste winst per aandeel van 1,50 tot 1,56 dollar.

In het derde kwartaal behaalde Levi's een 1 procent hogere omzet van 1.517 miljoen dollar, van 1.498 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst daalde met 11 procent op jaarbasis, van 193 tot 173 miljoen dollar, of 0,43 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel daalde van 0,48 tot 0,40 dollar.

In de nabeurshandel op Wall Street daalde het aandeel donderdag bijna 3 procent na een verlies van zo'n 4 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LEVI STRAUSS + CO. CL.A 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links