Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet bij RELX

Meer omzet bij RELX
Beeld: RELX Plc

(ABM FN-Dow Jones) RELX heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet en het resultaat verder zien stijgen. Dit meldde het dataconcern donderdag in een trading update.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet tegen contante valuta met 13 procent tot 3,97 miljard Britse pond. Bij de divisie Risk bedroeg de onderliggende omzetgroei tegen constante wisselkoerseffecten 7 procent, bij Scientific, Technical & Medical was dit 4 procent en bij Legal ook 4 procent.

Exhibitions werd eerder hard geraakt door de coronacrisis. De omzet van deze divisie steeg in het afgelopen halfjaar met 226  procent tot 394 miljoen pond.

De aangepaste operationele winst van RELX steeg met 16 procent tot 1,24 miljard pond met een bijbehorende marge van 31,2 procent tegen 30,1 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

RELX wil het interimdividend met 10 procent verhogen en stelt een uitkering voor van 15,7 pence per aandeel.

Outlook

RELX bevestigde de outlook en verwacht nog altijd dat de onderliggende groei van de omzet en aangepaste operationele winst licht boven de historische gemiddelden zullen uitkomen, net als de groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante wisselkoersen.  

Het aandeel RELX sloot woensdag op 28,04 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RELX

31,890 16:32
+0,210 +0,66%
Premium

RELX maakt zich geen zorgen over opkomst AI. Terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links