Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING: update Shell heeft twee kanten

ING: update Shell heeft twee kanten
Beeld: Shell International Limited

(ABM FN-Dow Jones) De update die Shell in aanloop naar de halfjaarcijfers verstrekte, heeft twee kanten. Dit stelt analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

Enerzijds meldde Shell dat door een opwaartse bijstelling van de verwachte olie- en gasprijzen in de komende jaren er een vrijval is van 0,8 tot 1,2 miljard dollar, waarop de markt positief reageert, maar daar staat volgens Mulder tegenover dat de chemietak verlieslatend was.

De productiecijfers bij Upstream waren volgens ING min of meer conform verwachting, maar bij Integrated Gas vielen die iets mee.

Per saldo rekent ING op een EBITDA voor Shell in het tweede kwartaal tussen de 18 en 22 miljard dollar.

De bank heeft een Houden-advies op Shell met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel stijgt donderdag 2,0 procent naar 23,51 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 88% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 win some... 7 juli 2022 10:08
  Er worden in dit bericht wat zaken door elkaar gehaald.

  De 0,8-1,2 miljard heeft met de sterk gestegen raffinage marges dit kwartaal te maken en niet met de bijstelling van de verwachte toekomstige olieprijzen.

  The indicative refining margin is $28.04/bbl, compared to $10.23/bbl in the first quarter 2022; the increased margin is expected to have a positive impact of between $800 and $1,200 million on the second quarter results of Products compared to the first quarter 2022.

  Over de bijstelling van de verwachte toekomstige olieprijzen wordt het volgende vermeld:

  Aggregate post-tax impairment reversals in the range of $3.5 to $4.5 billion of previously impaired assets are expected in the second quarter, primarily due to changes in commodity price outlook
  .

  www.shell.com/media/news-and-media-re...
 2. Fohn2 7 juli 2022 10:15
  Met de sterk fluctuerende olieprijzen blijft het toch koffiedik kijken voor wat betreft de resultaten van Shell, blijft de olieprijs (en de gasprijs) nog een jaar op niveaus van afgelopen kwartaal dan zal Shell in staat zijn om de schuldenlast gigantisch af te bouwen, nieuwe buy back programma's op te starten en wellicht het dividend verder te verhogen. Het recessie spook heeft echter meer invloed op de koersvorming. Maar wat dat betreft kan ING op elk aandeel wel een verkoopadvies plakken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

25,520 05 aug
+0,200 +0,79%
Premium

Aandeelhouder Shell komt niks tekort

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links