Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 24 juni zijn gedaald met 2,8 miljoen vaten tot 415,6 miljoen stuks.  

De benzinevoorraden stegen met 2,6 miljoen vaten tot 221,6 miljoen vaten. 

De voorraden stookolie en diesel stegen met 2,6 miljoen vaten tot 112,4 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen was 95 procent. Dat was een week eerder nog 94 procent. 

De olieprijs zag zich woensdag gesteund door een sterke onderliggende vraag, wat werd gedreven door stappen van Beijing om de coronavirusbeperkingen te versoepelen, aanhoudende zorgen over krappe voorraden en beperkte vooruitzichten voor productieverhogingen, zeiden analisten.

De Organisatie van Olie-exporterende Landen en zijn bondgenoten, bekend als OPEC+, beginnen woensdag aan een tweedaagse bijeenkomst. De groep zal naar verwachting een reeds overeengekomen productieverhoging van 648.000 vaten per dag voor augustus bevestigen.

"Maar zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, is het hoogst onwaarschijnlijk dat de groep in staat zal zijn om het aanbod met deze hoeveelheid te verhogen, gezien de beperkte reservecapaciteit onder de leden en de verwachting dat de Russische olieproductie zal afnemen naarmate we dichter richting een verbod van de Europese Unie bewegen op de invoer van ruwe olie over zee uit Rusland", zei marktanalist Warren Patterson van ING.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 24 juni zijn gedaald met 3,8 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden stegen met 2,9 miljoen vaten en de distillaatvoorraden met 2,6 miljoen vaten.

De augustusfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,8 procent, ofwel 1,98 procent, lager op 109,78 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jan de vakman 6 juni 2022 23:00
  Natuurlijk probeert iedereen minder benzine te gebruiken, ook bedrijven zullen hun gebruik kritisch onder de loep nemen, zo helpen de super hoge prijzen het klimaat en voor heel veel mensen is het heel gezond, als ze veel meer de fiets pakken en dat geldt zeer zeker voor het vrouwvolk, tegenwoordig!!
 2. forum rang 4 Campingrally in aantocht 6 juli 2022 21:55
  We gaan naar de 55!

  Rystad Energie

  Analisten van adviesbureau Rystad Energy namen een iets andere mening toe en zeiden dat de olieprijzen vrijwel zeker zullen dalen als er een recessie toeslaat.

  Ze zeiden dat in het meest pessimistische scenario voor prijzen, waarin de vraag sterk daalt maar het Russische aanbod op peil blijft, de olieprijs tegen het einde van 2022 zou kunnen dalen tot $ 55 per vat. Citi maakte gisteren een soortgelijk punt en zei een daling tot $ 65 per jaar- einde is mogelijk.

  "Inflatoire krachten en interventie van de centrale bank wakkeren de angst aan voor een recessie en economische vertraging in grote brandstofverbruikende economieën", zei Louise Dickson, senior analist bij Rystad.

  "Benzine en diesel hebben recordprijzen en de markten zouden binnenkort de vraag kunnen vernietigen als de elasticiteit van de consument negatief wordt."
 3. forum rang 7 suske wiet 6 juli 2022 22:03
  quote:

  jan de vakman schreef op 6 juni 2022 23:00:

  Natuurlijk probeert iedereen minder benzine te gebruiken, ook bedrijven zullen hun gebruik kritisch onder de loep nemen, zo helpen de super hoge prijzen het klimaat en voor heel veel mensen is het heel gezond, als ze veel meer de fiets pakken en dat geldt zeer zeker voor het vrouwvolk, tegenwoordig!!
  Lees je niet ?
  Kolen ,pellet ,bruinkool
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links